Nedjelja, 15 Studeni 2020 18:58

Učiteljica Ivana Bašić dobitnica je nagrade Global Teacher Award Environment teacher 2020. koju dodjeljuje Eco Training Center – Sweden

Učiteljica Ivana Bašić iz Osnovne škole Opuzen je dobitnica nagrade Global Teacher Award Environment teacher 2020. koju dodjeljuje Eco Training Center – Sweden.
Eco Training Center Sweden je nevladina organizacija iz Švedske kojoj je cilj obrazovanje o okolišu, međunarodna suradnja i prijenos znanja između zemalja te organiziranje međunarodnih programa, radionica, projekata i kampova među zemljama članicama radi povećanja međusobnih veza među ljudima zemalja članica.
Učenici 4. b razreda OŠ Opuzen sa svojom učiteljicom u sklopu nastave se trude što više slijediti ciljeve održivog razvoja. Cilj obrazovanja za održivi razvoj je osposobiti današnje učenike za vrijeme koje dolazi, vrijeme u kojem će oni biti dio radno aktivnog stanovništva, u kojem će donositi odgovorne i dalekosežne odluke.
Učiteljica Ivana Bašić smatra da su ciljevi održivog razvoja bitni za poučavanje u svakoj učionici jer pružaju učeniku spoznaje o potrebama suvremenog doba na globalnoj i lokalnoj razini te spoznaje o raznolikosti prirode, nužnosti održivog upravljanja prirodnim dobrima, granici opterećenja, ljudskim potencijalima, osobnim i zajedničkim odgovornostima i pravima. Podržava razvoj generičkih vještina kao što su praktičnost, poduzetnost, inovativnost, kritičko mišljenje, sposobnost prilagodbe promjenama i sposobnost rješavanja problema. Primjenom se praktičnoga rada učenike potiče na ponašanja kao što su odgovorno korištenje prirodnih dobara i energije, korištenje lokalno proizvedene hrane, racionalno postupanje s otpadom, uporaba iskorištenih materijala, aktivan rad i suradnja u zajednici.
Učenici 4.b razreda i dalje nastavljaju s projektima koji u sebi sadrže dijelove održivog razvoja jer imaju odgovornost pridonijeti stvaranju društva temeljenoga na održivosti.

MetkovicNET

125525145 2426845380956314 8725302697279573303 n

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja