Petak, 19 Lipanj 2020 14:24

Potpisani ugovori o financiranju dodatnih medicinskih timova u sezoni, potpisivanju nazočio i ministar Beroš

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika u petak su potpisani 768 tisuća kuna vrijedni ugovori o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2020. godine s gradovima i općinama, županijskim Zavodom za hitnu medicinu te domovima zdravlja u Dubrovniku, Metkoviću, Korčuli, Pločama i Veloj Luci.Potpisivanju je nazočio i ministar zdravstva Vili Beroš koji je ovom prilikom izjavio kako je potrebno redefinirati primarnu zdravstvenu zaštitu i raditi na poboljšanju njene dostupnosti, kao mjestu rješavanja najvećeg dijela slučajeva, a što nije uvijek slučaj jer se puno posla prelijeva u bolnički sektor, što je neracionalno financijski i organizacijski, ali i u rezultatima liječenja.


“Govorimo o napretku u pružanju zdravstvene zaštite. U mandatu ove Vlade ulaganje u zdravstvo je bilo dominantno, s uloženih preko 2,9 milijardi kuna u različite projekte. Ovaj iskorak u ljetnim mjesecima je pokazatelj naše brige o turistima i svakako je hvalevrijedan potez kao zajedničko ulaganje lokalne samouprave i županija, uz sudjelovanje zavoda za hitnu medicinu i domova zdravlja”, rekao je Beroš.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako potpisani ugovori predstavljaju nastavak dobre prakse poboljšavanja zdravstvene usluge za stanovnike, ali i goste županije.

“U ovih deset ugovora Županija sudjeluje sa 475 tisuća kuna, Ministarstvo turizma 125 tisuća kuna, a lokalna samouprava sa 168 tisuća kuna. Sve su to opravdana sredstva, jer moramo imati povećan broj timova. Premda nećemo imati veći broj turista, ali ovo je poruka da smo među najboljim turističkim destinacijama Sredozemlja”, rekao je Dobroslavić.

Potpisivanju su nazočili saborski zastupnik Branko Bačić, zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo kao i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Dodatni medicinski timovi, odnosno pripravnosti će se organizirati u periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza 2020. godine, kako slijedi:

Područje grada Dubrovnika

Dubrovačko-neretvanska županija će financirat dva (2) dodatna medicinska tima pri Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Za potrebe pružanja dodatne zdravstvene zaštite turistima za područje otoka Šipana i Lopuda Dubrovačko-neretvanska županija će organizirat i financirat jednu (1) pripravnost liječnika.

Područje grada Dubrovnika (povijesna jezgra)

Dubrovačko-neretvanska županija će također od ove godine financirat jedan (1) dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik, a koji se odnosi na ambulantu u Staroj gradskoj jezgri. Tim će činiti liječnik i medicinska sestra.

Općina Mljet

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Mljet zajednički će financirat jedan (1) dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik (ambulanta Mljet) kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Ston

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Ston zajednički će financirat jedan (1) dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dubrovnik (ambulanta Ston) kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Grad Korčula i Općina Lumbarda

Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Korčula i Općina Lumbarda zajednički će financirat dva (2) dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Korčula u Korčuli kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Orebić

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Orebić zajednički će financirat jedan (1) dodatni medicinski tim pri Zavodu za hitnu medicinu DNŽ (ambulanta Orebić) kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Trpanj

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Trpanj zajednički će financirat jedan (1) dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Korčula (ambulanta Trpanj) kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Slivno

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Slivno zajednički će financirat jedan (1) dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Metković u Turističkom naselju Klek kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Grad Ploče

Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Ploče zajednički će financirat dva (2) dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Ploče kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

Općina Vela Luka

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Vela Luka zajednički će financirat jedan (1) dodatni medicinski tim pri Domu zdravlja Dr. Ante Franulović Vela Luka kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

medicinski timovi beros 190620 25 1024x683

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja