Srijeda, 01 Siječanj 2020 17:02

Župan i gradonačelnik tradicionalno na prvi dan Nove godine posjetili dubrovačko rodilište

Župan Nikola Dobroslavić danas je, već tradicionalno na prvi dan nove godine, zajedno s gradonačelnikom Matom Frankovićem posjetio dubrovačko rodilište.

Prva dubrovačka beba u 2020. godini maleni je Luka Barović, sin Maje i Pera Barovića, rođen je u ponoć i pet minuta, dug 47 cm i težak 3.370 g. „Naš Luka je bio iznenađenje, uranio je sedam dana, ali važno da je sve najbolje prošlo, babice su bile odlične, liječnik također i sada čekamo da nam dođe sestrica Magdalena, koja jedva čeka da upozna maloga brata“, kazala je ponosna mama Maja.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako je ovaj posjet rodilištu već postao jedna lijepa tradicija. „Imali smo sreću da je već iza ponoći rođena prve beba u novoj godini, mali Luka Barović. Posjetili smo i djevojčicu koja je jučer bila zadnja beba rođena u Staroj godini, a evo tijekom dana očekujemo još jednu prinovu. Veliko nam je zadovoljstvo da na ovaj način možemo simbolično iskazati zahvalnost na tome što dobivamo nove sugrađane, majkama smo poželjeli sve najbolje, dječak i djevojčica izgledaju prekrasno i nova je godina počela zaista prelijepo, vjerujem da će se tako i nastaviti.“, rekao je župan.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su bebe dobro i da je sve prošlo u redu te kazao kako je noć protekla mirno. Podsjetio je kako naša ginekologija i pedijatrija imaju certifikat prijatelja djece, koji potvrđuje visoku razinu usluge koje rodilje i pacijentice imaju.

Izvor fotografija: Dulist.hr

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja