Srijeda, 13 Studeni 2019 13:41

Župan primio u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Norveške

Župan Nikola Dobroslavić primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Norveške Nj. E. Haakona Blankenborga sa suradnicima, a u pratnji veleposlanika bio je i počasni konzulu Kraljevine Norveške u Dubrovniku Tonći Peović.

Na početku susreta župan Dobroslavić je veleposlaniku Blankenborgu poželio dobrodošlicu u najjužniju Hrvatsku županiju te pritom istaknuo neke od najvažnijih značajki naše županije. „Gospodarstvo naše županije najvećim se dijelom odnosi na turističku djelatnost, koja nam je zapravo glavna gospodarska grana. No, tu je i poljoprivreda, prije svega vinarstvo i vinogradarstvo, jer naša se županija može pohvaliti ponajboljim vinima u Hrvatskoj, a značajna je i marikultura u Malostonskom zaljevu te poljoprivredna proizvodnja u dolini Neretve.“, rekao je župan.

Veleposlanik Kraljevine Norveške rekao je kako su Hrvatska i Dubrovnik turističke destinacije koje norveški turisti rado posjećuju, ali i kako je povećan broj norveških državljana koji upravo na području naše županije kupuju kuće i stanove te tu borave tijekom većeg dijela godine. Također, dodao je kako o povijesti uspješne suradnje govori i obnova mjesta Dubravica, koje je nakon ratnih razaranja tijekom Domovinskog rata u potpunosti obnovljeno uz pomoć Norveške.

Tijekom susreta bilo je riječi i o mogućnostima suradnje te potencijalima za ulaganja na području naše županije, a župan Dobroslavić je govorio i o važnosti dobre prometne povezanosti, istaknuvši važnost zračne povezanosti, pojasnio potrebu i nužnost izgradnje Pelješkog mosta, ali i potrebu izgradnje Koridora Vc, koji bi otvorio nove mogućnosti razvoja gospodarstva i otvorio nova tržišta.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja