Četvrtak, 14 Ožujak 2019 11:07

Održan partnerski sastanak projekta ‘Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija’

Partnerski sastanak projekta ‘“Ruralna poučna, kulturno-etnografska turistička atrakcija’ održan je 12. ožujka u palači Ranjina. Uz nositelja projekta, Dubrovačko-neretvansku županiju i Regionalnu agenciju DUNEA koja operativno i administrativno provodi projekt, sastanku su nazočili i ostali projektni partneri koji su izvijestili o aktivnostima koje su im preostale u posljednjoj godini provedbe projekta.

Nazočne je u ime župana Nikole Dobroslavića pozdravila zamjenica župana Žaklina Marević, te je riječ prepustila Sandi Barkiđiji, višoj stručnoj suradnici Regionalne agencije DUNEA.

‘Ušli smo u zadnju godinu projekta, te radovi na Zavičajnoj kući u Slanome i muzejima u Korčuli i Smokvici se privode kraju, kao i znanstvena istraživanja i edukacije. Ono na čemu svi skupa moramo poraditi, uz Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije, jest promocija samog projekta koji je brendiran pod nazivom ‘Putevima prošlosti’, istaknula je Barkiđija.

Na projektu još sudjeluju i Sveučilište u Dubrovniku, Hrvatski restauratorski zavod – Dubrovnik, Općine Dubrovačko primorje, Smokvica i Mljet, Grad Korčula i Korčulanska razvojna agencija KORA, Obrt za restauriranje namještaja Depolo i putnička agencija Dominium Travel.

Predstavnici projektnih partnera pojedinačno su izvijestili o trenutnim fazama projekta, te dogovorili sljedeće korake kako bi se projekt uspješno priveo kraju.

Ukupna vrijednost projekta je 33.872.704,57 kuna, od čega ukupni prihvatljivi troškovi iznose 32.645.708,48 kuna, a iznos bespovratnih sredstva je 27.748.345,48 kuna. Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a provodi se kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja