Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 11:18

Dubrovačko-neretvanska županija tradicionalno poklonila deset tona mandarina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji

Dubrovačko-neretvanska županija već tradicionalno, devetu godinu zaredom, donira deset tona mandarina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji kao božićni poklon, a mandarine iz Opuzena kreću tijekom ponedjeljka.”Već devetu godinu zaredom našoj prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji poklanjamo deset tona prvoklasnih mandarina koje smo otkupili od proizvođača i distributera. Neretvanska mandarina je naš jaki brend, a mi ih šaljemo djeci kako bi im uljepšali Božić. Ovo ne smatramo nekakvom pomoći već znakom prijateljstva dvije Županije i njihovih žitelja”, rekao je ovim povodom župan Nikola Dobroslavić.
Inače, u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije već dva mjeseca je u tijeku Inicijativa samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske. Inicijativa s jedne strane uključuje proizvođače mandarina iz doline Neretve a s druge strane jedinice lokalne samouprave u RH, preko kojih se dolazi do krajnjih kupaca. Provodi se u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH u vidu prodaje s kombija ili kamiona.
”Povjerenstvo za mandarine je pokrenulo ovu akciju prodaje mandarine izravno od proizvođača, a javilo nam se pedesetak OPG-ova i 45 jedinica lokalne samouprave koje su nam ponudile atraktivne lokacije. Bitno je da su naši proizvođači jako zadovoljni, ovo je bio uspješan način plasmana mandarina. Izdvojila bih gradove Zagreb i Dubrovnik gdje je to provedeno kao jedna manifestacija gdje su prodavane ne samo mandarine nego i klementine i drugi proizvodi poput sokova i džemova”, rekla je zamjenica župana Žaklina Marevića, ujedno i predsjednica Povjerenstva za mandarine.

Izvor: DNŽ

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja