• HDZ-2024-ZA-SVE-IZAZOVE---PROGRAMMATIC---BACIC-970x250-v2-01.jpg
  • HDZ-2024-ZA-SVE-IZAZOVE---PROGRAMMATIC---BACIC-970x250-v2-02.jpg
  • HDZ-2024-ZA-SVE-IZAZOVE---PROGRAMMATIC---BACIC-970x250-v2-03.jpg
  • WhatsApp Slika 2024-04-13 u 10.24.45_623b370e.jpg

 

 

 

 
 
Utorak, 27 Veljača 2024 11:18

Održana četvrta sjednica Otočnog partnerstva Dubrovačko-neretvanske županije

U Orebiću je održana 4. sjednica Otočnog Otočnog partnerstva za izradu Teritorijalne strategije razvoja otoka Dubrovačko-neretvanske županije.

Na sjednici je predstavljen Poziv na dostavu prijava za sudjelovanje u postupku pred-odabira unaprijed određenih prijavitelja te prioritiziranih i integriranih projektnih prijedloga u svrhu provedbe teritorijalne strategije za područje otoka Dubrovačko-neretvanske županije. Naime, cilj sjednice bio je upoznati jedinice lokalne samouprave s ovim Pozivom iz Integriranog teritorijalnog projekta za otoke, a kojim je u našoj županiji za projekte osigurano čak 28 milijuna eura bespovratnih sredstava.

O značaju ovog Poziva i mogućnostima koje od donosi za Dubrovačko-neretvansku županiju na početku sjednice govorio je i župan Nikola Dobroslavić: „Dobro je da Vlada prepoznaje važnost razvoja otoka, i polutoka, i potrebe, i kroz ovaj poziv nam se otvaraju brojne mogućnosti. I Zakon o otocima i ITP omotnica omogućuju razvoj našim otocima i to moramo iskoristiti. Dobili smo 28 milijuna eura bespovratno i moramo to znati iskoristiti.“, rekao je uvodno župan. Dodao je i kako je cilj da sve jedinice lokalne samouprave dobiju mogućnost ostvariti projekte, po pravilima koje program nosi. „No, rokovi teku i potrebno se brzo i kvalitetno pripremiti. Nacrt tih projekata imamo i nemojmo propustiti priliku napraviti taj iskorak za naše sugrađane.“, kazao je župan Nikola Dobroslavić.

Zamjenik župana i predsjednik Otočnog partnerstva Joško Cebalo otvorio je raspravu tijekom koje je dodatno pojašnjeno tko su prihvaljivi korisnici, ali i o kojim i kakvim iznosima radi te koji bi to bili prihvatljivi projekti. Zamjenik župana Cebalo kazao je i kako je pretpoziv za prijavu prihvatljivih prijavitelja objavljen, s rokom 11. ožujka 2024. te najavio novu sjednicu Otočnog partnerstva za 20-ak dana, na kojoj je predviđeno izglasavanje projekata, odnosno prijedloga za prijavu koje jedinice lokalne samouprave predlože za ovu ITP omotnicu.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja