Subota, 14 Listopad 2023 19:42

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Usvojeno izvješće o radu župana za prvu polovicu godine, izmjene u vijećničkim klupama

Miše Krstičević (SDP) i Luka Liković (MOST) prisegnuli su kao novi vijećnici Županijske skupštine koja je održana u petak u Dubrovniku, a započela je minutom šutenje za nedavno preminulog vijećnika Nikole Hajdića. U vijećničke klupe zasjeo je ponovno i Nikša Sentić (HDZ) kojeg je donedavno mijenjao Nikola Babić.
Na dnevnom redu bilo je i Izvješće župana Nikole Dobroslavića za prvih pola godine. Župan je ovom prilikom, obrazlažući svoje izvješće, rekao kako su čuvani interesi županije te izvršavan izborni program za koji su građani dali svoje povjerenje.
”Dobili smo financiranje za nastavak gradnje autoceste do Osojnika, ide dokumentacija za brzu cestu od Osojnika do Dubrovnika i druge projekte cestovne infrastrukture. Napreduju naši lučki projekti kojima bolje povezujemo naše otoke, pripremaju se brojne komunalne lučice. Projekt CGO Lučino razdolje provodi se možda s malim kašnjenjem, ali u okviru predviđene dinamike. Turistička sezona nam je odlična. Komasacija Konavoskog polja ide dalje, sustav natapanja GLOG funkcionira, Koševo-Vrbovci pripremamo za financiranje, brana na Neretvi ima sve dozvole, u idućoj godini očekujemo Odluku o financiranju. Što se tiče zdravstva prijavili smo Kalos na financiranje, čeka se uporabna dozvola za Centar za djecu s poteškoćama u razvoju u Metkoviću. Škola Cavtat dobila je odluku o financiranju, škola Blato je ušla u eksperimentalni program cjelodnevne nastave. Europske fondove koristimo i za velike i male projekte, ukupno njih 37, vrijednosti 75 milijuna eura. Doveli smo izložbu Andyja Warholea u Umjetničku galeriju Dubrovnik i to je veliki uspjeh za diversifikaciju naše ponude građanima i turistima. Naše Ustanove i Društva posluju uredno, a i u ovom razdoblju oštro se i odlučno suprostavljamo posezanjima za našim velikanima, teritoriju i književnošću”, rekao je župan Dobroslavić.

Na sjednici su prihvaćene i Odluka o prihvaćanju Teritorijalne strategije razvoja otoka Dubrovačko – neretvanske županije do 2027. godine što je bio preduvjet za povlačenje 28 milijuna eura bespovratnih sredstava za otočke projekte u DNŽ u ovoj financijskoj omotnici EU, potom izmjene Poslovnika o radu Skupštine Dubrovačko – neretvanske županije, a umjesto Tea Andrića, za potpredsjednika Skupštine imenovan je Nikša Sentić.

Vijećnici su usvojili i Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru radi obavljanja djelatnosti akvakulture na lokaciji uz otok Galičnj čime je tvrtki Riba Mljet prošireno područje za ribogojilište uz već postojeće područje na kojima su obavljali tu djelatnost.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja