Srijeda, 14 Studeni 2018 13:31

Županija izdvaja 830 tisuća kuna za stipendije za darovite učenike i studente i one koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, osam stipendija više za liječnike

Dubrovačko-neretvanska županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Natječajem za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima dodjeljuje se deset učeničkih i dvadeset studentskih stipendija u iznosu od 600 kuna mjesečno za učenike te 1.000 kuna mjesečno za studente, a u trajanju od deset mjeseci.

Natječajem za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja dodjeljuju se četiri učeničke i šesnaest studentskih stipendija također u iznosu od 600 kuna mjesečno za učenike te 1.000 kuna mjesečno za studente, a po zanimanjima: konobar (1), medicinska sestra (2), slastičar (1), doktor medicine (10), magistar medicinske biokemije (2), magistar farmacije (1), magistar edukacijske rehabilitacije (1), magistar logopedije (1) i magistar edukacije fizike (1).

Ove godine je za tu namjenu osigurano 80 tisuća kuna više nego prošle godine, odnosno ukupno 830 tisuća kuna. Također, raspisano je čak deset natječaja za stipendije za zanimanje liječnik u odnosu na prošlogodišnje dvije stipendije za doktora medicine. 

Natječaji su otvoreni do 23. studenoga 2018. godine, a sve potrebne podatke i obrasce možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima za 2018./2019. školsku odnosno akademsku godinu

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za 2018./2019. školsku odnosno akademsku godinu

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja