Petak, 22 Rujan 2023 20:00

Ministrica Vučković u Neretvi obilježila početak berbe mandarina

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je, u sklopu posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji, posjetila i dolinu Neretve.

Tom je prilikom, u pratnji župana Nikole Dobroslavića, zamjenika župana Joška Cebala, gradonačelnika i načelnika s područja doline Neretve te ravnateljice HAPIH-a Darije Sokolić, ravnateljice DUNEA-e Melanije Milić i ravnateljice Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište Ministarstva poljoprivrede Sandre Zokić posjetila OPG Nika Kapovića, pri čemu je i prigodno obilježen početak ovogodišnje sezone berbe.

Ministrica Vučković medijima je izjavila kako je ove godine kvaliteta mandarina izvanredna te da je i urod izvrstan. Zahvalila je svim proizvođačima i lokalnim zajednicama na svemu što čine kako bi unaprijedili proizvodnju mandarine, a posebnu je zahvalu uputila županu Nikoli Dobroslaviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, istaknuvši pokretanje izgradnje Centra za agrume kao izvrstan put ka uspješnoj proizvodnji agruma.

Tijekom svog posjeta dolini Neretve ministrica Vučković i župan Dobroslavić sa svojim suradnicima su se kratko sastali i s gradonačelnicima i načelnicima s područja doline Neretve. Na sastanku je bilo riječi o sezoni berbe mandarina i stanju u sektoru mandarina te o aktivnostima na uspostavi Centra za agrume. Tako je pojašnjeno što nosi Sporazum Županije i HAPIH-a koji je jutros potpisan te koji će biti značaj Centra za agrume za proizvodnju i plasman agruma. Rečeno je kako će predviđene aktivnosti, između ostalog, uključivati i sadnju pokusnih nasada i da je budući Centar i pokušalište i mjesto udruživanja, ali i mjesto fokusiranog upravljanja proizvodnjom agruma

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja