Subota, 26 Kolovoz 2023 19:48

ZAVRŠNA PRESSICA IGARA Župan Dobroslavić: Nije bilo lako, ali ispunjena su očekivanja u jako složenom razdoblju

Nakon svečane dodjele Nagrade Orlando, a povodom zatvaranja 74. Dubrovačkih ljetnih igara, u atriju palače Sponza održana je završna konferencija za medije.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izrazila je zadovoljstvo i čestitala vodstvu Festivala, ali i umjetnicima koji su program realizirali.
”Prateći reakcije kritike i publike, jasno je da je iza nas jedna izrazito uspješna sezona. Drago mi je da su se Igre počele otvarati novim oblicima umjetnosti. Tužna sam i veliko mi je zadovoljstvo osvrnuti se na godine suradnje s intendanticom Dorom Ruždjak Podolski, hvala joj što je prihvatila voditi Igre, hvala njezinim suradnicima. Mislim da smo realizirali sve ono što smo si postavili za ciljeve”, rekla je ministrica Obuljen Koržinek.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić konstatirao je da su iza svih još jedne uspješne Igre.
”Zahvalio bih svim umjetnicima, vodstvu igara, našim sugrađanima i intendantici Dori Ruždjak Podolski na cijelom ciklusu koji je odradila vodeći Igre. Bilo je to složeno razdoblje u kojemu nije bilo lako ispuniti sva očekivanja, ali mislim da je to uspješno odradila, na tome čestitam i zahvaljujem, kao i njenim suradnicima i svima koji su u tome pomogli. Veselimo se 75. Igrama, kao što Igre uspješno djeluju, tako treba biti u budućnosti”, rekao je župan Dobroslavić.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je kako su ove Ljetne igre počele u valceru s građanima, a tako su i završene.
”Najviše pozitivnih kritika bilo je u ovoj godini, mogu reći da su Ljetne igre odgovorile izazovu vremena, tijekom posljednjih šest godina mandata Dore Ruždjak Podolski bilo je svega, samo ne baš normalno vrijeme. Bilo je turizma, pa je bilo da uopće nije bilo turizma, pa je bilo financija, pa je bilo da financija uopće nema, bilo je uspona i padova, ali se održala konstanta, održala se nit. Dora, zajedno sa svojim timom Sašom i Tomislavom odradili su sjajno posao. Nismo se uvijek do kraja razumjeli, ali do kraja dana smo se razumjeli. Dora, falit ćeš nam, falit ćeš meni, hvala tebi i Tomislavu i Saši! Siguran sam da Igre jako dobro brode i dalje, nadam se da nećemo odustati od tradicije konstantnog njorganja jer bi nas to vratilo nazad. Promišljajmo Igre i kakve trebaju biti, ali zadržimo tradicionalnost”, rekao je Franković.

Intendantica Dora Ruždjak Podolski otkrila je da osjeća da kreće nova era.
”Vrijeme jest od zahvaljivanja. Odlazim zadovoljna i ispunjena jer ja i moji pomoćnici nismo imali fige u džepu iako smo bili na meti žestokih kritika, puno smo naučili i od kritike, a najviše sam naučila o samoj sebi. Odlazim s novim saznanjem da se ne trebam baš svakome svidjeti, to mi je najveći kapital. Tek sam sad postala svjesna da smo zapravo isproducirali četiri premijere, toliko isproducira jedno prosječno gradsko kazalište u godini dana, to je zaista ogroman uspjeh jedne manifestacije, rekla je Ruždjak Podolski zahvalivši svima koji su s njom surađivali, ali i svim građanima Dubrovnika.

Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović zahvalila je prvenstveno financijerima i sponzorima.
”Ovogodišnji proračun iznosio je 1,8 milijuna eura i to je nešto više od naše pressice otprije mjesec i pol, a ulaznice su bile rasprodane, građani su nas podržali”, poručila je Medo Bogdanović.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja