Subota, 05 Kolovoz 2023 11:34

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni vijenci na Vjetrenom mlinu i Boninovu

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen-križa na Boninovu te kraj Spomenika pobjedi na Vjetrenom mlinu.

 
Počast svim stradalim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata odali su predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem i zamjenikom župana Joškom Cebalom, predstavnici Grada Dubrovnika, Općine Dubrovačko primorje, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
 
Župan Nikola Dobroslavić tom je prigodom svim nazočnima čestitao ovaj veliki praznik, Dan pobjede i domovinske i Dan hrvatskih branitelja, prisjetivši se pritom žrtve svih onih koji su svoje živote dali za slobodu Hrvatske.
 
“Danas smo tu da još jednom zahvalimo svim hrabrim braniteljima, da se prisjetimo svega što su učinili za nas i našu Domovinu i da tu istinu sačuvamo, jer to je naša obveza. Zahvalni smo našemu prvom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu na mudrom vođenju naroda u demokraciju i slobodu, jer danas smo mi suverena i samostalna država, članica EU i NATO-a. Obranili smo se od agresora i dođe li opet do ikakvih posezanja za našim, opet ćemo znati čuvati u sačuvati svoje”, istaknuo župan.
 
Svečana sveta misa povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja služit će se u dubrovačkoj katedrali 5. kolovoza s početkom u 20 sati.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja