Ponedjeljak, 10 Srpanj 2023 17:35

Predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade u posjetu Dubrovniku; uručeni ugovori vrijedni više od devet milijuna eura

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa suradnicima održali su danas u Dubrovniku službeni sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem.

Na sastanku, kojem su nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, državni tajnici Frano Matušić i Zrinka Raguž, zamjenik župana Joško Cebalo i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, riječi je bilo o tijeku turističke sezone, dosadašnjim potporama Vlade Republike Hrvatske, kao i realizaciji kapitalnih projekata na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Po završetku sastanka, upriličena je svečana dodjela ugovora ukupne vrijednosti 9,5 milijuna eura.

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine uručio e ugovore Gradu Dubrovniku, Općini Orebić te Općini Župa dubrovačka, a riječ je o dokumentima za sufinanciranje projekata i državnu imovinu.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uručila je gradonačelniku Dubrovnika Odluku o financiranju energetske obnove ljetnikovca Crijević Pucić.

Državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Zrinka Raguž uručila je ugovore iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini, te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

Dubrovačko-neretvanskoj županiji uručen je Ugovor o sufinanciranju projekta adaptacije Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću iz Programa podrške regionalnom razvoju, Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje društvenog doma u Kobiljači iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, kao i ugovor za projekt Zajedno možemo sve!6 iz Programa za sufinanciranje provedbe europskih projekata na loklanoj i regionalnoj razini.

Ugovori su uručeni i Regionalnoj razvojnoj agenciji DUNEA za projekte MARLESS, SeCure i CreaTourES te Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode DNŽ za projekt SeCure, kao i gradovima i općinama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja