Petak, 16 Lipanj 2023 18:25

Župan Dobroslavić potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je s ravnateljima županijskih ustanova u zdravstvu ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene radnike na području Dubrovačko-neretvanske županije za 2023. godinu.

Ovom prilikom, župan je istaknuo brojna ulaganja i projekte usegmentu zdravstva koje je županija realizirala, poput Dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću, cjelogodišnje hitne helikopterske medicinske službe, kao i nabave dvaju CT uređaja namijenjenih domovima zdravlja u Korčuli i Metkoviću koja je u tijeku.

‘I ovi današnji sporazumi način su naše potpore zdravstvenom sustavu. Sukladno traženjima zdravstvenih ustanova, Županija sufinancira specijalizacije, edukacije, usavršavanja ili stanarine zdravstvenog osoblja’, poručio je župan Nikola Dobroslavić.

Ugovori su potpisani s Općom bolnicom Dubrovnik u iznosu od 63.707 eura u svrhu sufinanciranja stanarina za zdravstvene radnike; Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije u iznosu od 39.817 eura za sufinanciranje stanarine zdravstvenim radnicima te domovima zdravlja i Zavodom za javno zdravstvo u iznosima od po 22.563 eura u svrhu sufinanciranja specijalizacija, edukacija i stanarina zdravstvenih djelatnika.

U ime zdravstvenih ustanova obratio se ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić koji je zahvalio Županiji na kontinuiranom praćenju i potpori.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja