Četvrtak, 18 Svi 2023 21:22

IZVJESNO PROGLAŠENJE ELEMENTARNE NEPOGODE Župan Dobroslavić obišao poplavom pogođena područja

Župan Nikola Dobroslavić, zajedno s pročelnicama Ivanom Radić i Žaklinom Marević te u pratnji načelnika Općine Pojezerje Borislava Dominikovića i zamjenika gradonačelnika Ploča Ivana Marevića, obišao je poplavom pogođena područja u ovim jedinicama lokalne samouprave.

Tijekom obilaska istaknuta je činjenica kako povjerenstva za utvrđivanje štete od elementarne nepogode i Grada Ploča i Općine Pojezerje utvrđuju štetu od poplave te kako će sama elementarna nepogoda vrlo vjerojatno biti proglašena.

Istaknuta je i važnost daljnjeg rada na projektima koji bi u budućnosti mogli utjecati na ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda.

Velika količina oborina ujecala je na vodostaje na području Doline Neretve te su na području naselja Staševica te Općine Pojezerje zabilježene štet na poljoprivrednim kulturama, posebno vinovoj lozi te jednogodišnjim kulturama. Grad Ploče i Općina Pojezerje najavili su upućivanje zahtjeva za proglašenjem elementarne nepogode županu, a ukoliko ista bude proglašena, Gradsko i Općinsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda dužni su odmah, odnosno u najkraćem vremenskom roku izraditi prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu i procijenjene štete unijeti u Registar šteta u poljoprivredi.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja