Utorak, 28 Ožujak 2023 19:17

Prijem za dobitnike priznanja ‘Suncokret ruralnog turizma’

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima primio je u palači Ranjina dobitnike priznanja ‘Suncokret ruralnog turizma’ iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske je godišnje priznanje koje se dodjeljuje najboljim turističkim gospodarstvima u ruralnim područjima Hrvatske. Nagrada promovira održivi turizam i potiče poduzetništvo u ruralnim područjima. Kriteriji za dodjelu nagrade uključuju kvalitetu smještaja, ponudu aktivnosti i sadržaja, gastronomsku ponudu te održivost i doprinos lokalnoj zajednici.

U kategoriji Tradicijska (ruralna) gastronomija srebrene povelje osvojili su OPG Pašeta iz Trstenoga te OPG Pave Zvrko iz Drvenika u Konavlima.

OPG Tasovac iz Žrnova dobitnik je posebnog priznanja za očuvanje autohtonih sorti vinove loze i tradicionalne korčulanske arhitektureu kategoriji Vinski turizam.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je svim nagrađenima te istaknuo kako Dubrovačko-neretvanska županija cijeni njihov uloženi trud i rad.

‘Mi zaista imamo turizam na jednoj zavidnoj razini, no, pred nama je i zadatak razvoja selektivnih oblika i novih turističkih ponuda i zaista je veliki potencijal segment ruralnog turizma. Zahvaljujem svima vama na upornosti i svemu uloženom i ponosan sam na činjenicu da naša županija svake godine bilježi nagrade i niže uspjehe na ovom polju’, zaključio je župan Dobroslavić.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja