• HDZ-2024-ZA-SVE-IZAZOVE---PROGRAMMATIC---BACIC-970x250-v2-01.jpg
  • HDZ-2024-ZA-SVE-IZAZOVE---PROGRAMMATIC---BACIC-970x250-v2-02.jpg
  • HDZ-2024-ZA-SVE-IZAZOVE---PROGRAMMATIC---BACIC-970x250-v2-03.jpg
  • WhatsApp Slika 2024-04-13 u 10.24.45_623b370e.jpg

 

 

 

 
 
Utorak, 14 Ožujak 2023 08:18

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Usvojeno Izvješće o radu župana Dobroslavića, dodijeljeno više koncesija na pomorskom dobru

Izvješće o radu župana za drugo polugodište 2022. godine prihvaćeno je na 12. sjednici Županijske skupštine koja je održana u ponedjeljak u Dubrovniku.Župan Nikola Dobroslavić obrazložio je uvodno Izvješće rekavši kako je i u ovom razdoblju osigurano normalno funkcioniranje Županije, njezinih ustanova i društava.

”Drugo polugodište je obilježilo nekoliko važnih događaja, a u prvom redu ističem otvaranje Pelješkog mosta i pristupnih cesta. To je projekt ove administracije i hrvatske Vlade. U drugom polugodištu je na neki način okončana pandemija koronavirusa, gospodarstvo se održalo i vratili smo se na predpandemijske godine što se tiče turizma. Provodili smo i brojne strateške projekte: nastavljeni su radovi na obilaznici Stona, izrađuje se projektna dokumentacija za brzu cestu preko Pelješca, brzu cestu od Dubrovnika do Zračne luke Dubrovnik i autocestu od Metkovića do Dubrovnika. Završeni su radovi na Dnevnoj bolnici Metković i uskoro očekujemo tisućitog pacijenta. Završeni su radovi u luci Trpanj, Drače, Duba pelješka i Račišće, pri kraju su radovi na izgradnji PPT Vela Luka, započeli su radovi na luki Polačište, izvode se radovi na sanaciji rive u Cavtatu, raspisan je natječaj za luku Ubli i pred potpisivanjem smo ugovora za izvođenje radova. Projekt luke Perna ima građevinsku dozvolu, a u istom statusu je Prigradica. Cesta Korčula – Račišće očekuje ugovor o financiranju. Počli su radovi na projektu CGO Lučino razdolje, u provedbi je Regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu. U tijeku javna nabava za ribarsku luku Sustjepan, a u Veloj Luci se uskoro očekuje građevinska dozvola. Provode se radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju – Ruka prijatelj, a dobivena je i građevinska dozvola za Specijalnu bolnicu Kalos. Dogovoren je novi koncept Centra za agrume s Ministarstvom poljoprivrede, nastavljene su pripreme za projekt komasacije Konavoskog polja, s Gradom Opuzenom dogovoreno je upravljanje projektom GLOG i radi se na realizaciji projekta Koševo – Vrbovci”, istaknuo je župan Dobroslavić.

”Dogovorena je izgradnja brane na Neretvi s Hrvatskim vodama, završen je Centar za obuku snaga CZ u Kuli Norinskoj”, rekao je župan Dobroslavić te dodao kako županijske ustanove u promatranom razdoblju provode ukupno 36 projekata koji se financiraju iz fondova EU, a ukupno su vrijedni 38,4 milijuna eura.
”Na koncu, i dalje se protivimo projektu zračne luke kraj Trebinja, a Županija je dala i svoj obol u obilježavanju 30 godina oslobađanja hrvatskog juga”, zaključio je župan Dobroslavić.

Na sjednici su donesene i odluke o namjeri davanja tri koncesije za bavljenje akvakulturom na području Malostonskog zaljeva Malog mora, Odluka o namjeri davanja koncesije za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra ispred turističkog naselja Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu, dodijeljene su tri koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra koje pokrivaju plažu u Srebrenom u općini Župa dubrovačka, a usvojena je i Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje luke posebne namjene – luke nautičkog turizma – marine Cavtat u Konavlima.

Također, vijećnici su usvojili i Odluku o dodjeli koncesije na pomorskom dobru za posebnu upotrebu pomorskog dobra Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina u Rožatu, a udruzi Hrvatski domobran Dubrovnik dodijeljena je koncesija na pomorskom dobru u svrhu uređenja i održavanja spomenika žrtvama komunističkih zločina nakon II. Svjetskog rata na otoku Jakljanu.

Na Skupštini je usvojen i Program zaštite okoliša od 2023. do 2026. godine., koji identificira 103 mjere za očuvanje okoliša naše županije, a jednoglasno je usvojen Sporazum o uspostavljanju suradnje Dubrovačko – neretvanske županije s talijanskom regijom Abruzzo. 

Sve točke dnevnog reda možete pogledati OVDJE.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja