Petak, 03 Ožujak 2023 07:11

U Veloj Luci prezentiran projekt rekonstrukcije kompleksa Specijalne bolnice Kalos

U prostorima Specijalne bolnice Kalos održana je prezentacija projekta rekonstrukcije, prenamjene i uređenja kompleksa ove zdravstvene ustanove u funkciji lječilišnog i wellness turizma.

Riječ je o investiciji vrijednoj 9,1 milijuna eura koja je prijavljena na natječaj Ministarstva turizma i sporta.

Projekt “Rekonstrukcija, prenamjena i uređenje kompleksa Specijalne bolnice Kalos u funkciji lječilišnog i wellness turizma” je usmjeren na povećanje kvalitete postojeće usluge koju pruža SB Kalos. Provedbom projekta podići će se standard smještaja i usluga što će izravno utjecati na goste hotela kao i nova zapošljavanja te lokalnu zajednicu. Značajno će se unaprijediti stupanj digitalizacije hotela kroz implementaciju novih tehnoloških rješenja te će se također postići viši stupanj energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Rekonstrukcijom postojećeg krila objekta doći će do podizanja kvalitete smještajnih kapaciteta te će korisnicima biti na raspolaganju lječilišni hotel kategorizacije 4 zvjezdice s 48 novih smještajnih jedinica.

Okupljenima su se uvodno obratili župan Nikola Dobroslavić i ravnateljica Kalosa Damira Bojić, a prezentaciju je održala djelatnica Regionalne razvojne agencije DUNEA Sanda Barkiđija.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja