Četvrtak, 01 Prosinac 2022 09:39

Župan Dobroslavić u Bruxellesu na plenarnom zajedanju Europskog odbora regija

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija u Bruxellesu. Na dnevnom redu dvodnevne sjednice su prezentacije nacrta mišljenja, rasprave o rezolucijama i pitanjima vezanim s EU-om relevantnim za lokalne i regionalne vlasti.

Sudjelujući u raspravi o krizi hrane s povjerenikom Europske komisije za poljoprivredu Januszom Wojciechowskym, župan Dobroslavic je rekao: “Temeljna politika EU-a je poljoprivredna politika i hrana. Vidimo da se hrana koristi i kao sredstvo u postizanju ratnih ciljeva od strane Rusije u brutalnoj agresiji na Ukrajinu. Pokazuje se sad koliko smo bili u pravu što smo u našem mišljenju o Višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2027., ustrajali u obrani Zajedničke poljoprivredne politike i protivili se smanjenju sredstava za ovu temeljnu djelatnost svakog društva. Kao sto Europska komisija traži rješenja za energetsku sigurnost, treba ustrajati u tom traženju i za prehrambenu sigurnost. Europski odbor regija, regije i gradovi u tome će, kao i uvijek, biti dobri partneri.”

Također, raspravljalo se o energetskoj krizi i posljedicama za europska kućanstva. Održana je završna rasprava o europskoj godini mladih i demokraciji.

Na ovom posljednjem ovogodišnjem zasjedanju Odbora regija, uz članove, sudjelovali su povjerenici Europske komisije, članovi Europskog parlamenta, predstavnici organizacija mladih, predstavnici češkog predsjedništva Vijećem EU te stručnjaci iz područja poljoprivrede i energetike.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja