Župan Nikola Dobroslavić nazočio je proslavi blagdana sv. Roka i Dana općine Pojezerje. Župan je ovom prilikom čestitao načelniku Dominikoviću, Općinskom vijeću i svim žiteljima na uspjesima ove uzorne (vinogradarske) općine. Na svečanoj sjednici općinskog vijeća nazočila je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Inače, općina Pojezerje je najzapadnija općine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Površina joj iznosi 32,60 kilometara četvornih, a prema popisu stanovništva iz 2011., ona ima 991 stanovnika. Najveća su naselja Otrić-Seoci, Kobiljača Mali Prolog i Pozla Gora. Stanovništvo se najviše bavi vinogradarstvom, povrtlarstvom i voćarstvom.
Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je finalu ovogodišnjeg, 22. Memorijalnog turnira “Stipe i Siniša” gdje je dodijelila nagrade i priznanja najboljim ekipama i pojedincima. Prvo mjesto je ove godine pripalo ekipi Buffet Gusar, odakle dolazi i najbolji igrač turnira Ivan Arar. Najbolji strijelac turnira ove godine je Neven Zonjić iz ekipe Apartmani Bonaca, dok je trofej najboljeg golmana otišao također u ruke članu ekipe Apartmana Bonaca, Božu Dragoratoviću. Uz zamjenicu župana priznanja najboljim ekipama i pojedincima dodijelili su i Grozdana Štrbić, supruga Stipe Štrbića, Ivanka Musulin, majka Siniše Musulina te zamjenik gradonačelnika Grada Ploča Zoran Majstrović.
Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević primio je danas europsku prvakinju u bacanju diska do 23 godine, kao i aktualnu prvakinju Hrvatske u bacanju diska i kugle Mariju Tolj. Marija koja je porijeklom iz Orebića trenutno živi i trenira u Zagrebu, a na prijem u palaču Ranjina došla je u pratnji oca Veselka i majke Tatjane. Župan Dobroslavić ovom je prilikom javno zahvalio na njezinom velikom trudu izrazivši žaljenje što nema mogućnosti za trening u našoj županiji. Istaknuo je kako je njezin uspjeh, europsko zlato u Švedskoj na ponos cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji i odlična promocija Hrvatske u svijetu. Tolj je istaknula kako je od mladih dana pokazivala talent za atletiku, poglavito discipline bacanja diska i kugle te kako joj…
Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitiku vaterpolistima Dubrovačkih veterana koji su u Južnoj Koreji osvojili naslov svjetskih prvaka. Svaki sportski uspjeh, bio on postignut od strane naših mladih nada, profesionalnih sportaša ili u ovom slučaju veterana predstavlja novi razlog za ponos i još jednu odličnu promociju za Dubrovačko-neretvansku županiju i cijelu Republiku Hrvatsku. U svoje osobno ime kao i u ime cijele Županije čestitam vam na osvojenom naslovu, a vjerujem kako ćete i u godinama pred nama nastaviti dokazivati da je hrvatski jug kolijevka vrhunskog vaterpola.
Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije položili su danas vijenac i zapalili svijeću na spomen obilježju na Osojniku na 24. obljetnicu pogibije neretvanskih branitelja Stipe Štrbića, Albina Ostia, Siniše Musulina i Ivice Petrovića. Uz pročelnicu UO za poslove Župana i Županijske skupštine Nikolinu Kraljević sa suradnicima počast je odala i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Počast palim herojima odali su i iz Grada Ploča, kao i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Neretve, a u organizaciji Udruge branitelja Grada Ploča.
Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica Žaklina Marević primili su danas plivače PK Jug koji su osvojili medalje na netom završenom Prvenstvu Hrvatske. Mario Šurković, Michel Brassard, Marko Baletin i Đivo Damić, u pratnji svog trenera Frana Ćirka, s Prvenstva Hrvatske su se vratili s ukupno 17 medalja, na čemu im je župan Dobroslavić uputio srdačne čestike: “Čestitam vam na ovom velikom uspjehu, mi izuzetno cijenimo uspjeh koji ste postigli, znamo da to nije jednostavno, da je konkurencija snažna, a vaš uspjeh je potvrda i talenta i rada i upornosti, ali i struke – vašega Kluba, kao i vaših roditelja, koji vam pružaju svesrdnu podršku.” kazao je župan i dodao kako vjeruje da će ustrajno raditi i dalje i ostvarivati nove…
Povodom Kurban-bajrama, župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku imamu dubrovačkom Salkanu ef. Heriću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti. Tekst čestitke prenosimo u nastavku: „Poštovani gospodine Heriću, U ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno Vama i svim vjernicima muslimanske vjeroispovijesti čestitam Kurban Bajram, veliki blagdan žrtve. Uz želje da blagdan provedete u obiteljskom i prijateljskom ozračju, želim da vam Bajram donese mir, sreću, zdravlje i blagostanje. Bajram Šerif Mubarek Olsun! Župan Nikola Dobroslavić”
Završnom konferencijom projekta i konferencijom za novinare te obilaskom novouređenih prostora Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u OB Dubrovnik danas je obilježen završetak projekta „Objedinjeni hitni bolnički prijem“. Projekt je sa 20 milijuna kuna sufinanciran sredstvima fondova EU, dok je ostatak sufinancirala Dubrovačko-neretvanska županija, a trajao je tri godine. „Projekt je usmjeren na povećanje dostupnosti, učinkovitosti i djelotvornosti zdravstvene usluge, čime se postiže pozitivan utjecaj na privatni i poslovni život pacijenta. Završetkom ovog projekta uvjeti rada su iznimno bolji, a vrijeme reakcije u akutnim stanjima smanjeno je za 20 posto. Osim poboljšanja zdravstvene zaštite, na taj se način postiže i racionalizacija troškova OB Dubrovnik“, kazao je ravnatelj OB Dubrovnik doc. dr. sc. Marijo Bekić. Dodao je kako je dodatni značaj što…
Stranica 1 od 51