Subota, 10 Travanj 2021 14:48

Na današnji dan 1989. godine preminuo je  fra Franjo (Mile) Belamarić

Na današnji dan prije 31 godine preminuo je  fra. Franjo (Mile)Belamarić. Sjetit će ga se srednje i starije generacije. Rođen 13.1.1918. u Dubravi kod Šibenika.
U župi Sv. Ilije kao svećenik, pastoralni radnik i ispovjednik proveo je 14 godina (1975-1989) do svoje smrti. Umro je 10.4.1989 godine u Dubrovniku u 72 godini života, Pokopan je na groblju sv.Ivana u Metkoviću. Počivao u miru Božjem!

Izvor: Nikica Medak

Bio je dobar čovjek, fratar, svećenik kod sv. Ilije i nadasve dobar i drag ispovjednik. Kada mu je prijetila opasnost zbog bolesti ostati bez noge jedan mu je liječnik rekao: Fra Frano, bolje u raj na obe noge doći! I vratio nam se u Metković, svakodnevno je korak po korak, Medarovim skalama do sv. Ilije. Uvijek u džepu bombona za djecu, u oku topli pogled za svakoga, na usnama osmijeh koji bi i najtužnijeg razveselio, a u srcu ljubav i strpljenje za svakog čovjeka. Svi smo ga voljeli, on je bio naš "Leopold Mandić". Možete li zamisliti da je svojom toplinom nasmješenog starca djecu osvojio da su mu uvijek trčali u ispovjedaonicu i kad više nisu znali što ispovjediti - grijehe bi izmišljali. Samo da budu pored njega! Uvijek spreman biti blizu čovjeka.
Posljednju želju ipak nije ispunio: pomoći u ispovjedanju krizmanika, roditelja i kumova u Sv. Iliji 1989.
Na današnji dan je Gospodinu krenio na obje noge u susret i, vjerujem, vjenac slave saslužio za svoj život. Mnogima je pomogao, mnoge je na životni put izveo. No, najviše je svima pokazao svojim primjerom - skromnost.
Bio je pravi naš dragi Fra Frano!

Piše: fra Josip Repeša

MetkovicNET

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja