WhatsApp Image 2021 03 05 at 13.09.53

 

 

Četvrtak, 08 Travanj 2021 19:17

MOST-'Uputili smo zahtjev za online sjednicu Gradskoga vijeća Grada Metkovića'

Priopćenje MOST-a o razlozima nedolaska na 32.  sjednicu Gradskog vijeća Grada Metkovića prenosimo u cijelosti:

Metković, 8. veljače 2021. - Jučerašnju 32. sjednicu Gradskoga vijeća Grada Metkovića gradonačelnik Dalibor Milan završio je poluminutnim obraćanjem vijećnicima. Pri tome, oporbenim vijećnicima Mosta ironično/sarkastično „zahvalio je što su nedolaskom na sjednicu dokazali da ih nije briga za grad Metković ni za građane grada Metkovića“.

Sukladno četverogodišnjoj praksi izbjegavanja odgovora na neugodna pitanja i prešućivanja činjenica, Dalibor Milan je prešutio da je Most Metković od predsjednika Gradskoga vijeća mailom zatražio da se razmotri održavanje ove sjednice elektroničkim putem, na temelju članka 49. Statuta Grada Metkovića koji propisuje da se u situacijama koje ugrožavaju život, zdravlje ili sigurnost stanovništva sjednice Gradskoga vijeća mogu održavati elektroničkim putem.

Naš zahtjev proizlazio je iz činjenice da Metković bilježi stalan dnevni porast broja osoba zaraženih koronavirusom (danas dok pišemo ovo priopćenje bilježimo 42 zaražena, najviše od studenoga 2020.) te da među vijećnicima Mosta ima oboljelih.

Na naš upit nije odgovorio ni predsjednik GV ni gradonačelnik Dalibor Milan. Štoviše, gradonačelnik ne samo da nije odgovorio na naš zahtjev, nego ga je prešutio i na sjednici te nas prozvao zbog nebrige za građane Metkovića.

Nedolazak naših vijećnika na ovu sjednicu pokazao je upravo suprotno od onoga što tvrdi Dalibor Milan. Stalo nam je do „života, zdravlja ili sigurnosti stanovništva“ kako piše u spomenutom članku Statuta Grada Metkovića, stalo nam je do vlastitoga zdravlja i zdravlja kolega vijećnika.

Na kraju, potpuno smo sigurni da se s ovim slaže i Dalibor Milan, samo ne smije to javno reći.

Srdačan pozdrav,
Most Metković

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja