kolačipekarstvo metkovka 300x250 Sl3 

 

Ponedjeljak, 22 Veljača 2021 22:18

Kreće projekt rekonstrukcije vrtića u Vidu, povećane i potpore za poljoprivrednike

U galeriji Gradskog kulturnog središta održana je 31. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj je apsolvirano je  11 točaka dnevnoga reda. Sjednicom je presjedao predsjednik Gradskog vijeća Grada Metkovića, Hrvoje Bebić. Na sjednici Gradskoga vijeća usvojen je i prijedlog Promjene Statuta Grada Metkovića koji se uskladio sa Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Tom promjenom veće ovlasti su dobili mjesni odbori koji će Gradskome vijeću moći predlagati donošenje akata i sl., a umjesto dosadašnjih 17, Gradsko vijeće imat će 15 članova. Također, od idućih lokalnih izbora gradonačelnik Metkovića će, umjesto dva, imati jednoga zamjenika. Na današnjoj sjednici Prijedlog usvojen je Program potpora u poljoprivredi na području Grada Metkovića za razdoblje od 2021. do 2023. godine.

'Ovo je četvrta godina da Grad Metković dijeli potpore poljoprivrednicima, i to kroz nekoliko mjera. Od prve godine cilj nam je biti podrška našim poljoprivrednicima i podupirati poljoprivrednu proizvodnju na području grada. Naravno, u skladu sa svojim mogućnostima želimo i povećavati te potpore. Tako su one u novome programu povećane za 100 tisuća kuna, odnosno, s 500 na 600 tisuća kuna. Nadam se da ćemo taj iznos svake godine povećavati', istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Na današnjoj sjednici usvojen je Prijedlog Odluke o suglasnosti provedbe ulaganja u projekt rekonstrukcije Područnoga dječjeg vrtića u Vidu.

'Svi znamo da se posljednjih nekoliko godina povećava broj upisane djece u naše vrtiće. Drago mi je zbog toga, ali smatram da moramo kontinuirano ulagati u infrastrukturu te tako poboljšavati uvjete za rad djelatnika te kvalitetnije obrazovanje naše djece od najranije dobi. Zbog toga ulazimo u projekt rekonstrukcije vrtića u Vidu. Projekt smo prijavili na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, ali ćemo se prijaviti i na nedavno objavljeni natječaj LAG-a Neretva',  naglasio je Milan.

MetkovicNET

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja