Utorak, 24 Studeni 2020 09:56

Pet učenika OŠ don Mihovila Pavlinovića postiglo izniman rezultat na Natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar

Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održano je u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske od 9. do 13. studenoga 2020. na CARNET-ovom sustavu MOOC. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju”. Podršku natjecanju i ove godine dali su Hrvatski savez informatičara, Visoko učilište Algebra, CARNET i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Natjecanje se održalo petu godinu za redom, a sudjelovalo je 36491 učenik iz 596 hrvatskih škola. Natjecanje ima pet kategorija, a učenici su rješavali 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta.

Na natjecanju Dabar 2020 sudjelovali su i učenici naše škole po drugi put, njih ukupno 89 od 2. do 8.razreda, pod vodstvom učiteljica informatike Ane Moro, Jelice Lazarević i Tomislave Ivanković.

Pet učenika naše škole ostvarili su izniman rezultat i plasirali se među 10 % najuspješnijih učenika u Republici Hrvatskoj a to su:

Josip Marušić
Jack Edvard Krstičević
Luka Toni Batinović
Matea Putica
Ante Raić

Čestitamo svim učenicima bez obzira na ostvarene rezultate, pogotovo najmanjima na hrabrosti, volji i ustrajnosti.

Izvor: Oš don Mihovila Pavlinovića

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja