Utorak, 24 Studeni 2020 08:32

Izvrsni rezultati učenika OŠ Stjepana Radića na međunarodnom natjecanju Dabar2020.

Republika Hrvatska uključena je u međunarodnu inicijativu Bebras (DABAR)  kojoj je glavni cilj promicanje informatike i računalnog razmišljanja među učiteljima, učenicima ali i široj javnosti.

Natjecanje se sastoji od niza izazovnih primjerenih zadataka, osmišljenih od strane stručnjaka iz 50-ak zemalja, a od 2016. godine i hrvatskih učitelja. Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj računalnog razmišljanja od 1. razreda osnovne škole, kroz rješavanje izazovnih logičkih i problemskih zadataka, te razvoja strategija za analiziranje i rješavanje problema i programiranje, čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Natjecanje se odvija na jednoj razini, u online okruženju kroz 5 kategorija, ove godine i kroz 5 nastavnih dana u skladu s epidemiološkim mjerama.

Ove godine u našoj školi sudjelovali su učenici u dvije kategorije: MiliDabar (14 učenika četvrtog razreda) i KiloDabar (17 učenika petih i šestih razreda) koji su pristupili rješavanju 12 zadataka u vremenskom roku od 40 minuta.

Zlatnu diplomu, za odličan uspjeh među 10% najboljih učenika na rang listi cijele Hrvatske, postigli su učenici Ivano Dragobratović i Jakov Šiljeg, s mentoricom Katarinom Tošić.

Izvor: OŠ Stjepana Radića

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja