Petak, 20 Studeni 2020 18:39

OŠ don Mihovila Pavlinovića: Luka Batinović u potpunosti je točno riješio Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Projekt Mjesec hrvatske knjige upravo je završio sa svojim ovogodišnjim aktivnostima, a škola don Mihovila Pavlinovića je I ovdje ostavila svoj trag. Naime, na samom početku projekta učenici su bili upućeni na sudjelovanje u Nacionalnim kvizu za poticanje čitanja čiji je cilj dodatno potaknuti čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Riječ je o kvizu koji se tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjge; od 2011. godine učenici ga rješavaju online. Kako bi sudjelovali, učenici su trebali proučiti ponuđene provjerene online izvore informacija koji su dio pitanja u Kvizu. Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je planetu Zemlji, s motom Razlistaj se! U skladu s tim, naziv Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2020. godine je Istraživači planeta Z.

 Učenik Luka Batinović, 6.b u potpunosti je točno riješio Kviz I time se našao na popisu pobjednika. Zbog epidemiološke situacije završnica Kviza nije organizirana kao što to inače biva – sa svim pobjednicima - već je snimljena bez publike u Knjižnici grada Zagreba.

Ime našeg Luke, nažalost, nije izvučeno prilikom javnog izvačenja dobinika glavne I utješnih nagrada, ali vjerujemo da je samo sudjelovanje u Kvizu te izvrstan rezultat dovoljan poticaj I inače vrijednom I ambicioznom Luki za čitanje i sudjelovanje u sličnim projektima.

Bravo, Luka!

Izvor: OŠ don Mihovila Pavlinovića

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja