Četvrtak, 19 Studeni 2020 08:08

Filmić s likovnim i literarnim radovima učenika OŠ Stjepana Radića na bolna sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Na jučerašnji dan prije 29 godine hrvatski narod zadesila je najveća tragedija u novijoj povijesti. Bitka za Vukovar bila je najveća i najteža bitka u Domovinskom ratu, a završila je 18. studenoga 1991. godine padom i neviđenim razaranjem Vukovara, brojnim žrtvama i progonom hrvatskog stanovništva. Na isti dan, izvršen je brutalni masovni zločin nad nevinim žrtvama Škabrnje. Domovinski rat i žrtve koje je pretrpio hrvatski narod nikad ne smiju pasti u zaborav.

U tom smislu, Vukovar i Škabrnja postaju trajni i univerzalni simboli, ne samo stradanja, rata i razaranja, nego trajne ljudske potrebe za mirom i nesmetanim razvitkom kao što je tijekom povijesti postala i znamenita vučedolska golubica. U znak sjećanja na taj crni dan diljem Hrvatske pale se svijeće i lampioni, a u srcu plamen ljubavi za sve hrvatske branitelje i za sve koji su dali svoje živote kako bi mi danas živjeli u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj.

Školska knjižničarka Ivana Čarapina ovom je prigodom napravila filmić s likovnim i literarnim radovima učenika OŠ Stjepana Radića koji su napravljeni s ljubavlju na bolno sjećanje o kojima ove generacije uečenika uče u školi i svojim obiteljima.

 

 

Video sadržaj

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja