Subota, 17 Listopad 2020 21:22

Volonterski projekt "72 sata bez kompromisa" jučer i danas se održavao u Metkoviću već treću godinu zaredom

Volonterski projekt "72 sata bez kompromisa" jučer i danas se održavao u Metkoviću već treću godinu zaredom. Pridržavajući se mjera, 120 volontera sudjelovalo je u raznim akcijama.

U petak se održalo pet akcija. Dan je započeo akcijom pjevanja i recitiranja ispred Doma za starije i nemoćne. Ostale akcije su bile: sređivanje vrta našoj starijoj sugrađanki, volontiranje u azilu na Dubravici (pravljenje kućice za pse), izrađivanje lutkica za djecu u samostanskom vrtiću i prikupljanje namirnica u Studencu za potrebe Caritasa.

Danas su se mladi sastali na desnoj strani Metkovića i radišno ukrašavali ulaz ispred Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića. Označili su prostor za školicu i nacrtali okvire i gusjenicu, gdje naši najmlađi mogu crtati što god im mašta dozvoli. Dio ostalih volontera dovršavao je neke od jučerašnjih akcija, a dio uređivao dvoranu iznad crkve sv. Ilije.

Ova dva dana će sigurno svima ostati u lijepom sjećanju. Iako su volontirali u neobičnim okolnostima, naši mladi su se sigurno zabavili i ponijeli kući lijepe uspomene.

MetkovicNET

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja