Ponedjeljak, 12 Listopad 2020 16:57

SREDNJOJ ŠKOLI METKOVIĆ ODOBRENO 1 429 000 KUNA ZA PROVEDBU ERASMUS+ PROJEKATA

Srednja škola Metković dugi niz godina uspješno sudjeluje u Erasmusu, najvećem programu Europske unije namijenjenom obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu.
Od ove školske godine škola sudjeluje u sedam novih Erasmus+ projekata za čije je provođenje odobreno 1 429 000 kuna.

Riječ je o projektima Ključna aktivnost 2: Školska partnerstva koji će se provoditi u naredna 24 mjeseca:

1. Plant Health – Better Plants Better Planet u partnerstvu s Njemačkom (Bremen), Litvom (Kaunas), Turskom (Akhisar), Portugal (S. João do Estoril), Slovačkom (Čarda).
2. SmARTecology u partnerstvu s Reunionom (prekomorski departman Francuske u Indijskom oceanu), Islandom (Reykjavik), Njemačkom (Rösrath), Španjolskom (Boiro)
3. Food Redefined – u partnerstvu s Poljskom (Kolbuszowa), Francuskom (Machecoul) I Portugalom (Bombarral)
4. Climate change is here u partnerstvu sa Španjolskom (Cordoba), Grčkom (Atena), Portugalom (Porto) I Italijom (Taranto)doba), Grčkom (Atena), Portugalom (Porto) I Italijom (Taranto)
5. Teen Einsteins u partnerstvu s Poljskom (Szubin), Bugarskom (Sofija), Italijom (Avezzano), Grčkom (Alexandria)
6. United in diversity u partnerstvu s Mađarskom (Budimpešta), Latvijom (Madona), Italijom (Corato), Španjolskom (Alcoy), Portugalom (Leiria)
7. The Angevins, a European dynasty: testimonies, settlements, relics u partnerstvu s Italijom (Aversa), Mađarskom (Budimpešta), Poljskom (Bytom) I Francuskom (Saint Gildas des Bois)

Više od 150 učenika Srednje škole Metković u pratnji svojih nastavnika imat će priliku sudjelovati u aktivnostima učenja, poučavanja i osposobljavanja u partnerskim školama diljem Europe. Mobilnosti učenika i nastavnika održavat će se u skladu s preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Koordinator i voditelj Erasmus projekata u Srednjoj školi Metković je Petar Nikolić, prof. mentor geografije i engleskog jezika i književnosti.
Projekte financira Europska unija.

erasmus logo

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja