Utorak, 11 Kolovoz 2020 10:22

Za 14 milijuna kn umanjen Proračun Grada Metkovića – neće se rezati na zdravstvu, socijalnoj skrbi, poduzetnicima i sportu

Za 14 milijuna kn umanjen Proračun Grada Metkovića – neće se rezati na zdravstvu, socijalnoj skrbi, poduzetnicima i sportu FOTO: metkovic.hr

Na jučer održanoj Sjednici Gradskoga vijeća vijećnici su usvojili Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Metkovića za 2020. godinu, kojim je on umanjen za 14 milijuna kuna.

Naime, usvojeni gradski proračun za ovu godinu bio je 91,5 milijuna kuna, ali se zbog pandemije koronavirusa određeni programi nisu i neće moći realizirati.

Kako je istaknuto na sjednici Gradskoga vijeća, neće se „rezati“ na programima socijalne skrbi, pri čemu iznosi za potrebe udruga i socijalnih davanja ostaju isti. Unatoč krizi uzrokovanoj koronavirusom, neće se smanjiti ni davanja za sportske klubove, a ostaju isti i planirani iznosi namijenjeni za zdravstvenu zaštitu. Tako je na sjednici prihvaćen i zaključak ugovora kojim Grad Metković, s iznosom od 250 tisuća kuna financira troškove prelaska dr. med. spec. ginekologije i opstetricije Jovana Deleva iz Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije u Dom zdravlja Metković, čime je riješen problem nedostatka ginekologa.

Iznosi za određene programe su i povećani, pa je uz planiranih 500 tisuća kuna za poduzetništvo, dodan isti iznos namijenjen poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo pandemijom koronavirusa.

Rebalansom proračuna smanjeni su iznosi za određene infrastrukturne programe, ali gradonačelnik Dalibor Milan ističe kako će svi planirani projekti biti realizirani.

„Smanjeni su iznosi za projekte Poslovne zone Dubravica, za otkupe nekih zemljišta, projektnu dokumentaciju Sportsku dvorane na Jerkovcu itd. Međutim, bitno je naglasiti kako će se svi ovi projekti izvršiti, pri čemu će dio novca biti osiguran iz EU fondova i Intervencijskoga plana Grada Metkovića – planskoga dokumenta koji sadrži strateški usmjeren skup projekata. U ovome trenutku moramo postupati oprezno i u skladu s novonastalom situacijom, a vjerujem kako ćemo već u idućoj godini izvršiti sve one projekte koje smo planirali“, istaknuo je Milan.

Kao jedna od točaka dnevnoga reda, usvojeno je i Rješenje o razrješenju i imenovanju člana Upravnoga vijeća Ustanove za kulturu i sport Metković. Naime, nakon što je ostavku na mjesto člana Upravnoga vijeća podnio Nino Erceg, novim članom je imenovan Stanko Vidović.

Izvor: metkovic.hr

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja