Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2020 11:06

Održana konferencija UL Neretve: Počeo je lađarski tjedan

Jutros je u Gradskom parku u Metkoviću s početkom u 10 sati održana tiskovna konferencija Udruge lađara Neretve. Prvi  je govorio njen predsjednik, Luka Oršulić koji je nazočne upoznao sa specifičnostima lađarskog tjedna koji slijedi. Već sutra 4. kolovoza s početkom u 17 sati u Opuzenu će se održati Brzinska utrka na kojoj će se lađarske ekipe boriti za najbolju startnu poziciju. I ove godine Brzinske trke se održavaju pod pokroviteljstvom Slobodne Dalmacija. Glavna novost je što će se ove se godine Brzinska trka održati bez gledatelja. Potez od starog mosta do brane biti će ograđen, a zaštitari će spriječavati ulazak u štićenu zonu. Naglašavamo da je sve to zbog strogih epidemioloških mjera, koje su po svemu iz izrečenog bile uvjet održavanja  23. Maratona lađa.  U četvrtak 6. kolovoza održava se  Maraton lađarica na kojem će sudjelovati 10 ekipa. Start Maratona lađarica je u 18 sati ispod Lučkog mosta u Metkoviću, a cilj je u Opuzenu ispod starog mosta. I ovaj maraton će biti bez publike. U Metkoviću će se na Velikoj rivi postaviti štićena zona koju će osiguravati zaštitari.

U subotu 8. kolovoza u 17 sati ispod Lučkog mosta u Metkoviću starta 23. Maraton lađa. Bez publike, ali uz direktan prijenos HRT-a uživo 35 lađarskih ekipa iz Metkovića će zaveslati prema Pločama. Plovni put rijeke Neretve biti će zatvoren za sva plovila, osim akreditiranih, Uz glavni brod, na kojem će biti predsjednik republike, Zoran Milanović, svi prateći brodovi biti će udaljeni od glavnog broda 150 metara. Na cilju će se zadržati samo 3 pobjedničke ekipe u štićenom prostoru Hotela Bebić u Pločama. Sve ostale ekipe poslije završetka utrke idu svojim kućama. Predsjednik Milanović će uručiti glavnu nagradu. 

U nastavku o Maratonu lađarica govorio je Pavo Delija, o prijenosu HRT-a i tehničkim pojedinostima upoznao nas je Ante Šprlje, o stanju lađa govorio je Neno Kovačević, a o sponzorima progovorio je Milojko Glasović. U nastavku pogledajte dio tiskovne konferencije u kojoj se obraća predsjednik UL Neretve Luka Oršulić. Tiskovnu konferenciju vodio je tajnik udruge Hrvoje Lazarević.

MetkovicNET

 

Press konferencija Udruge lađara Neretve uoči 23. maratona lađa

Objavljeno MetkovicNET u Ponedjeljak, 3. kolovoza 2020.

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja