Petak, 31 Srpanj 2020 12:32

Udruga DOBRA započela je prvu godinu provedbe trogodišnjeg programa Od obrazovanja do zapošljavanja br. 2

Udruga DOBRA započela je prvu godinu provedbe trogodišnjeg programa Od obrazovanja do zapošljavanja br.2 koji za cilj ima smanjenje socijalne isključenosti drugih socijalno osjetljivih skupina kao što su žene starije od 40 godina i/ili nezaposlene žene sa područja doline Neretve, te ruralnih područja Dubrovačko neretvanske županije i Splitsko dalmatinske županije. Ove godine ciljana skupina žena će kroz teorijski i praktični dio biti osposobljena za gerontodomaćice.

Nositelj programa je udruga DOBRA, dok su partneri Centar za socijalnu skrb Metković i grad Metković.
NATJEČAJ ZA STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE
Pozivaju se žene koje su iznad 40 godina te one koje su dugotrajno nezaposlene (s najmanje osnovnoškolskim obrazovanjem) s ruralnih područja Splitsko dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvanske županije da se prijave na Natječaj.
Prijava mora sadržavati pismo namjere i životopis, potvrdu sa HZZ-a o nezaposlenosti (u slučaju nezaposlenosti), a šalje se ili donosi osobno na adresu: Udruga DOBRA, Ante Starčevića 12, 20350 Metković ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., uz naznaku: „Za natječaj za osposobljavanje – gerontodomaćice“
Natječaj je otvoren do 15. kolovoza 2020 godine.
Po završetku Natječaja odabrat će se 15 polaznica koje će proći edukaciju, koja će se sastojati od teoretske i praktične nastave. Obrazovanje, predavanja i praksa će se održavati u Metkoviću.
Nakon položenih ispita i odrađene prakse zvanje se upisuje u e-radnu knjižicu. Edukaciju će obavljati Centar za obrazovanje Narona iz Metkovića. Napominjemo da su troškovi osposobljavanja za korisnice podmireni od strane Ministarstva.
Program Od obrazovanja do zapošljavanja br. 2 financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja