Petak, 22 Svi 2020 17:21

OŠ Stjepana Radića: Organizacija nastave za učenike od 1. do 4. razreda od 25. svibnja 2020. godine

Dragi učenici i poštovani roditelji!

Od ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine ponovno smo u poznatom školskom prostoru gdje započinje nastava za naše učenike od 1. do 4. razreda i to prema sljedećem rasporedu rada smjena:

Smjena B – početak u 7.30

Smjena A – početak u 13 sati

Organizacija rada u školi,  u sadašnjim epidemiološkim uvjetima, odvijat će se  uz poštovanje  uputa i preporuka nadležnih tijela i institucija te vas molimo da ih pažljivo pročitate i da ih se pri dolasku u školu pridržavate:

ULAZ u školsku zgradu

Učenici 1. i 2. razreda u školu ulaze na veliki učenički ulaz (ispod nadstrešnice), a učenici 3. i 4. razreda ulaze na mali učenički ulaz (pored školske sportske dvorane)

- Pri ulasku u školu učenici na propisanom mjestu moraju dezinficirati obuću i ruke te se trebaju pridržavati  razmaka od najmanje 1,5 m

- S obzirom da je neophodno osigurati protok/dolazak što manjeg broja osoba, kako na ulazu u školu tako i u unutarnjim prostorima ustanove, ako roditelji odluče da žele dovoditi učenika u školu, u pratnji učenika može biti samo jedna odrasla osoba. Mole se roditelji da ne ulaze u školu i da se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.

*** Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju telefonom razredniku učenika i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.

Preporuka je da svaki dan prije odlaska u školu roditelj u djetetovu bilježnicu upiše vrijednost izmjerene temperature kod djeteta. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u ustanovu a odgajatelj/nastavnik svakodnevno provjerava.

Savjete za roditelje HZJZ-a od 22. svibnja možete pročitati OVDJE.

RASPORED UČIONICA

S obzirom da prostorija u kojoj boravi jedna odgojno-obrazovna grupa djece mora biti dovoljne veličine da bi se osigurala preporučena udaljenost učenika, većina razrednih odjela nastavit će s radom u svojim učionicama, a tamo gdje su razredne prostorije manje od preporučenih, učenici s učiteljicom održavat će nastavu u većoj učionici.  

Svoje učionice promijenit će ovi razredi prema sljedećem rasporedu:

1.a (uč. Marija Volarević) – učionica Geografije (1. kat, 2. učionica)

3. c (uč. Ivana Popović)- učionica POVIJESTI (1. kat, 3. učionica)

4. b (uč. Ivona Vuica) – učionica LIKOVNE/TEHNIČKE KULTURE (1. kat)

4. c (uč. Anđelka Medak) – učionica ENGLESKOGA JEZIKA I. (1. kat, 4. učionica)

1.c (uč. Marijana Kljusurić)) – učionica Geografije (1. kat, 2. učionica)

3.d (uč. Anja Batinović)- učionica POVIJESTI (1. kat, 3. učionica)

4.d (uč. Marijana Curić) – učionica LIKOVNE/TEHNIČKE KULTURE (1. kat)

4. e (uč. Valentina Crnčević) – učionica ENGLESKOGA JEZIKA I. (1. kat, 4. učionica)

Sve prostorije u kojima će boraviti učenici provjetravat će se više puta dnevno, svakako prije dolaska i nakon odlaska djece, a potpuna dezinfekcija učionica vršit će se  između i na kraju poslijepodnevne smjene, a najmanje dvaput dnevno.

VELIKI ODMOR

- Učenici 1. i 2. razreda imat će veliki odmor iza 2. sata, a učenici 3. i 4. razreda iza 3. sata. Roditelji trebaju djeci pripremiti marendu/užinu jer Škola to nije u mogućnosti organizirati u prvom tjednu.

- Za vrijeme trajanja odmora učenike treba pripremiti da potrebu održavanja socijalne distance, a nakon završetka odmora, pri ulasku u školu provesti dezinfekciju ruku i obuće kao na početku nastave.

PRIJEVOZ UČENIKA PUTNIKA

Za sve učenike putnike bit će organiziran prijevoz uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i to prema sljedećem rasporedu:

Polazak učenika smjene B iz pravca Krvavca je u 7 sati, a iz pravca Klade je u 7 i 5. Povratak učenika je u 11.20 s Autobusnog kolodvora Metković.

Polazak učenika smjene A iz pravca Glušaca je u 12.15 sati, iz Dubravice u 12.20, iz Krvavaca u 12.30, a s Klade u 12.35. Povratak učenika je u 16.50 s Autobusnog kolodvora Metković.

RAD S UČENICIMA S TEŠKOĆAMA

Za uključivanje djece s teškoćama, predviđen je nastavak rehabilitacijskih i drugih terapijskih postupaka sukladno odgovarajućim preporukama (vidi OVDJE).

Škola se smatra jednako sigurnim mjestom za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u škole. Roditelji čija djeca neće ići u školu, kao i inače, trebaju opravdati izostanak s nastave.U preporukama se ne navodi da djeca moraju nositi zaštitne maske i rukavice, ali ih je potrebno pratiti i podučavati na novi način ponašanja u skupini.

Vjerujemo da je pred svima nama, roditeljima i djelatnicima Škole,  izazov u kojem ćemo učiniti maksimalne napore, a na poziv ravnateljice u petak 22. svibnja OŠ Stjepana Radića obišao je načelnik Stožera za civilnu zaštitu Grada Metkovića gospodin Damir Raič te izrazio zadovoljstvo načinom na koji se Škola pripremila za dolazak svojih učenika. Pozivamo sve roditelje da svakodnevno prate mrežnu stranicu OŠ Stjepana Radića na kojo ćemo obavještavati o svim promjena u radu.

U ime svih učitelja, stručnih suradnika i djelatnika škole želim se zahvaliti svim roditeljima na nesebičnom trudu, angažmanu i podršci koju su pružali djeci i nama tijekom odvijanja nastave na daljinu. Bez vas to ne bi bilo moguće i zato vam od srca hvala svima.

S poštovanjem

Ravnateljica Božena Nikoletić, prof

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja