Sirica

Subota, 02 Lipanj 2018 14:49

SVE SPREMNO ZA PRVE POVIJESNE PADOBRANSKE SKOKOVE U METKOVIĆU

Iz Udruge veterana IV .gardijske brigade stiže nam obavijest kako pripreme za sutrašnje obilježavanje obljetnice teku po planu. Glavni događaj su svakako atraktivni padobranski skokovi u 11 sati koje će izvesti čak deset padobranaca. Padobranci će stići helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva MI-8 te iskočiti s visine od 1200 metara jedan za drugim. Potom se lagano spuštaju kružeći iznad mjesta doskoka koje će biti na centru igrališta nk Neretve. Kako se prvi padobranac prizemlji i pokupi opremu slijedi doskok drugog i tako redom. Cijeli skokovi trajati će oko 10 minuta pa gledateljima ne bi trebala smetati vrućina koja nas prži ovih dana. Ulaz na igralište je slobodan a trebala bi biti otvorena oba ulaza.
Prije toga ispred hotela održati će se svečanost polaganja vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima i mimohod. Kako na mladima svijet ostaje, djeca i mladi koji žele sudjelovati u mimohodu s velikom hrvatskom zastavom trebali bi doći ispred hotela do 10 sati. Ranije smo objavili zamolbu vlasnicima vozila da ne parkiraju svoja vozila ispred hotela Narona u nedjelju od 6 do 11 sati jer se na Trgu očekuje veći broj sudionika. Osim veterana biti će i sudionici biciklijade za žene Primavera. Mimohod će se kretati od Trga kralja Tomislava, pored fontane u ulicu Ante Starčevića do Športske i igrališta NK Neretva.

 

 

Video sadržaj

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -