Sirica

Četvrtak, 26 Ožujak 2020 16:32

Novooboljelih je 14, otvorit će se neke trgovine na tržnicama

Novooboljelih s koronom u Hrvatskoj od jutros od 9.00 je 14, pa tako ukupno 495 Hrvata ima korona virus, rekao je Vili Beroš na početku redovne presice Stožera za civilnu zaštitu.

Još je prerano zaključivati o trendovima, ali smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate, dodao je Beroš. Naime broj novooboljelih već nekoliko dana blago opada.

Alemka Markotić kazala je da je osam bolesnika na respiratoru, od kojih jedan čeka laboratorijski test. Ostalih 70 bolesnika u Klinici su stabilni.

- Nadamo se da neće trebati veću potporu. Od njih je troje nešto teže bolesnih - rekla je.

Krunoslav Capak kazao je kako za sada nema potrebe za karantenom u Biogradu.

- U ovom trenutku to nema smisla, mjere su propisane i epidemiološka služba nastavlja s djelovanjem kako bi se ta situacija razriješila - rekao je.

Ministar Davor Božinović najavio je liberalnija pravila za neke gospodarske subjekte.

- Razmatramo mogućnost otvaranja specijaliziranih trgovina u sklopu tržnica, ali ćemo potpisati vrlo striktne mjere, gdje se mora voditi računa o mjerama i ovisno o tome ćemo ostaviti i dalje na snazi - objavio je.

Božinović je govorio i o novim pravilima za vozače.

- Odlučili smo donekle liberalizirati postupak vezan za hrvatske i strane državljane koji voze za hrvatske poslodavce. Oni nakon utovara i istovara sada mogu koristiti samoizolaciju u vlastitom domu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije. Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene Stožera. Oni čiji je boravak kraći od 24 između utovara ili istovara, oni su dužni to vrijeme provesti u kabini za vozače - rekao je Božinović - a prenosi 24Sata

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -