Sirica

Četvrtak, 26 Ožujak 2020 09:20

'Imamo 39 novozaraženih, 481 ukupno, zaražena i 2 policajca'

'Imamo 39 novozaraženih, 481 ukupno, zaražena i 2 policajca' Foto: screenshot

- Od jučer imamo 39 novozaraženih, to je ukupno 481 slučajeva u Hrvatskoj dosad. Nema eksponencijalnog rasta i to je od iznimne važnosti. 14 je ljudi na respiratoru, rekao je ministar Vili Beroš

On je zamolio da se svi koji nešto žele donirati zdravstvenom sustavu jave Maji Grbi Bujević, kako se ne bi skupljale stvari koje možda nisu potrebne. 

- Ovo su izvanredne okolnosti, no mjere donose rezultate, rekao je Davor Božinović

- Imamo 18 liječnika specijalista koji su pozivitnih, 6 specijalizanata, 7 medicinskih sestara i 2 stomatologa. Dobni prosjek oboljelih je 49 godina, u samoizolaciji 18.601 ljudi, 2437 kontakata koje intenzivno epidemiološki nadziremo te 546 zdravstvenih djelatnika koji su u samoizolaciji, rekao je Krunoslav Capak. 

 

- Imamo prva dva slučaja da su policajci zaraženi korona virusom, rekao je ravnatelj policije. 

- Policijski službenici su najveća potpora zdravstvenom sustavu pa smo mi stalno provodili preventivne mjere i naši službenici su u mjerama samoizolacije, oko 90 njih... Sad se provode epidemiološki izvidi i nema veći broj kontakata sa zaraženima. rekao je. 

- Većina pacijenata koji su na respiratoru imaju i druge kronične bolesti. Njihova prosječna dob je 61 ili 62 godine, objasnila je Alemka Markotić

- Očekujemo da će, otkad smo zatvorili granice, rasti broj oboljelih starije dobi, rekla je te još jednom apelirala posebno na starije da ne izlaze van i ostaju kod kuće. 

- Zbog naglog povećanja zaraženih u Osijeku, otišli smo tamo kao tim i utvrdili da nije došlo do propusta. No, veliki je izazov pitanje pružanje hitne pomoći, kad morate spašavati živote i nemate vremena raditi test, objasnio je ministar Beroš -piše 24Sata.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -