Sirica

Utorak, 24 Ožujak 2020 16:53

Božinović: Nakon ove krize nećemo zaboraviti na profitere!

Ministar Vili Beroš je danas popodne potvrdio da je u Hrvatskoj 21 novi oboljeli od korona virusa, čime je ukupan broj oboljelih došao do 382.

- Veseli me što je broj ozdravljenih 16 te su oni otpušteni. Napravljeno je više od 3100 testova, a otpustili smo i 14 bolesnika. Također, ohrabruju i podaci iz Italije u kojoj se smanjuju brojke novo oboljelih i smrtnih slučajeva - rekao je Vili Beroš na redovitoj presici Stožera civilne zaštite.

Istaknuo je i da je najnovija epidemiološka situacija u susjednoj Italiji ohrabrujuća.

- Već treći dan zaredom imamo pad broj novooboljelih i pad broja umrlih - naglasio je Beroš.

Ministar Davor Božinović žestoko je kritizirao sve one koji profitiraju na ovoj krizi.

- Prije sat, dva su me izvijestili kako je Državni inspektorat učinkovit ne samo po pitanju kršenja samoizolacije nego i kod kontroliranja cijena. Žao mi je što među nama postoje oni koji pokušavaju dodatno zaraditi na dječjim potrepštinama i najbitnijim namirnicama. Zapamtite, nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi - kazao je.

Rekao je da je Državni inspektorat kod 17 poslovnih subjekata uočio da su se višestruko povećale cijene.

- Mogu samo podijeliti razočaranje zbog toga što među nama postoje oni koji koriste ovu situaciju da bi dodatno zaradili na dječjoj hrani, dezinfekcijskim sredstvima, tjestenini, pelenama i svemu što nam je potrebno - rekao je prenosi 24Sata

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -