Četvrtak, 24 Svi 2018 18:07

UDRUGA DOBRA: Razvoj zelenih vještina

Udruga DOBRA je započela sa provođenjem terenskih istraživanja u sklopu projekta „Razvoj zelenih vještina“. Tom prilikom su učenici Osnovnih škola Komina, Kule Norinske i Staševice, te Srednje škole Metković pod vodstvom voditeljice projekta Nede Krmić i njenog projektnog tima profesorima i nastavnicima iz partnerskih ustanova, Maje Popović, Damira Kalabe, Vere Modrić i Vinke Cikojević stekli nova znanja i vještine kroz praćenje destilacije ljekovitog bilja, točnije kadulje, upoznavali se sa njenim produktima i koristima, provedene su edukativne radionice o indentificiranju ljekovitog bilja delte Neretve, te su se na kraju svi zabavili uz kviz znanja.

Do kraja provedbe projekta organizirat će se još jedno terensko istraživanje u kojem će učenici stjecati poduzetničke vještine i poticati kreativnost i stvaralaštvo zdravog stila života kroz izradu prirodnih pripravaka/proizvoda.

Opći cilj ovog projekta je poboljšanje kvalitete života djece i mladih kroz neformalno izvanškolsko obrazovanje. Nositelj projekta je udruga DOBRA, a partneri na projektu su: Općina Kula Norinska, Grad Metković, Srednja škola Metković, OŠ fra Ante Gnječa Staševica, OŠ Kula Norinska i OŠ Ivo Dugandžić Mišić Komin. Ovaj projekt je financiran sredstvima Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

 Udruga DOBRA

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja