Srijeda, 23 Svi 2018 12:03

32 osobe zatečene u posjedu manjih količina marihuane, ketamina, hašiša, amfetamina, halucinogenih gljiva i tableta

Jučerašnja proslava Dana maturanata protekla je dostojanstveno, sigurno i bez narušavanja javnog reda i mira. Još jednom čestitamo maturantima i njihovim roditeljima na završetku srednjoškolskog obrazovanja.

U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zatečene su 32 osobe u posjedu manjih količina marihuane, ketamina, hašiša, amfetamina, halucinogenih gljiva i tableta koje se nalaze na popisu droga.
Radi se o 12 hrvatskih i 20 stranih državljana kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole i na području Dubrovnika i Grude.
Droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno sankcionirani po Zakonu o suzbijanju droga.
Izdvajamo dva slučaja i to: zapljena nešto više od 40 grama marihuane koja je pronađena kod 34-godišnjaka tijekom kontrole prometa u popodnevnim satima, u ponedjeljak 21. svibnja na Grudi. U drugom slučaju se radi o oduzimanju nešto više od 40 grama marihane koje su policijski službenici Službe krim policije pronašli kod 18-godišnjaka u subotu 19.svibnja, u večernjim satima u Dubrovniku.

U jučerašnjoj prometnoj nezgodi, koja se oko 19 sati, dogodila u mjestu Obod, jedna osoba, 75-državljanin BiH, zadobio je teške tjelesne ozljede dok je kao pješak neoprezno prelazio kolnik državne ceste D-8 izvan obilježenog pješačkog prijelaza. U tom trenutku na njega je naletilo teretno vozilo dubrovački registarskih oznaka koje se kretalo iz pravca Dubrovnika. Ozljeđeni pješak je prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Glasnogovornica
Davorka Bečić

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja