Sirica

Petak, 28 Veljača 2020 21:47

OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković obilježila Dane oca Ante Gabrića

I ove smo godine u našoj školi obilježili Dane oca Ante Gabrića. Kraći prigodni program priređen je u petak, 28. veljače u predvorju škole. Tijekom nekoliko proteklih tjedana učenice 8. r. Lana Senta i Maria Perlić provodile su malu anketu među učenicima. Trećaši i četvrtaši odgovarali su na pitanja o tome tko je bio otac Ante, koliko znaju o njemu i što znači biti misionar. Šestaši su dobili teže pitanje: Što znači biti svet /svetac? Zanimljivi i originalni odgovori uvršteni su u slikokaz koji je pratio priredbu. U anketi su sudjelovali učenici 3.c, 4.a, 4.c, 6.c i 6.d razreda.
Učenice 5. r. Mia Šiljeg i Iva Batinović izvele su kratki dijalog o duhovnim djelima milosrđa, a njega je otac Ante cijelog života nesebično darivao drugima. Tekst igrokaza, prema ideji vjeroučitelja Marinka Tošića, napisala je i učenice pripremila prof. hrvatskog jezika Helena Bjeliš.
Priredbu su uveličale i skladbe Mi želimo uzdići Isusa i Silan Bog koje je izveo dječji crkveni zbor pod ravnanjem č. s. Marijane Cvitanović. Program je popraćen i slikokazom sa zanimljivostima iz života oca Ante, a prezentirale su ih voditeljice programa Ana Jerković i Natali Talajić (7. r.). Slikokaz su pripremile učenice 8. r. Marija Šiljeg i Kristina Jerković uz pomoć prof. hrvatskog jezika Helene Bjeliš koja je i koordinirala priredbu.
U sklopu obilježavanja Dana oca Ante u četvrtak, 27. veljače u školskoj knjižnici održana je večer molitve i meditacije. Program večeri je prema zapisima oca Ante pripremila i vodila č.s. Marijana Cvitanović. Na taj način promišljali smo i o svakodnevnim iskušenjima u kontekstu života i misionarskog rada oca Ante.

Izvor: OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković

m IMG 2974

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -