Sirica

Petak, 14 Veljača 2020 14:28

Kamere visoke rezolucije s Predolca i Babine Gomile vršit će videonadzor zaštićenog močvarnog područja

U sklopu obilaska terena i uvođenja izvođača u posao ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije Marijana Miljas Đuračić u pratnji županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića obišla je zaštićena močvarna područja na predjelu Grada Metkovića. Radi se o projektu postavljanja kamera visoke rezolucije vrijednosti preko 800.000,oo kn na Babinu Gomilu i Predolac kojima će se u potpunosti videonadzorom pokriti cijelo područje zaštićenog močvarnog područja ovog dijela Doline Neretve,a i dio šumskog područja. Upravljanje kamerama biti će u JVP Metković, tako da će se u trenutku izbijanja požara odmah moći zumirati i detektirati moguće počinitelje te će se snimke proslijediti djelatnicima policije na daljnje postupanje.
Ovim projektom nastojati će se pridonijeti smanjenju broja požara trstike na našem području ,a u svrhu očuvanja prirodnih resursa i staništa ptica ,kao zdravlja ljudi i zaštita imovine naših građana.
Isto tako na operativnom nivou odlučeno je da će se ubuduće na požare ovoga tipa pozivati zračne snage kako bi pristupili gašenju požara koji su nepristupačni zemaljskim snagama. Samim time podiguti će se pitanje požara trske na području Metkovića na višu razinu Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, te Hrvatske vatrogasne zajednice središnjeg državnog ureda što je također jedan segment u nastojanjima da se spriječe daljnji kontinuirani požari ovoga tipa.
JVP Metković pojačati će u svojim mogućnostima prelete drona nad močvarnim područjem kako bi odvratili eventualne osobe koje imaju namjeru vršiti neprijavljena i nekontrolirana paljenja na tom području.

Zapovjednik postrojbe
Jure Pilj dipl.inž.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -