Sirica

Četvrtak, 14 Studeni 2019 20:32

U GKS-u otvorena izložba Vremeplov 1956. – 2019. o povijesti školstva Područne škole Prud

U galeriji Gradskog kulturnog središta u Metkoviću 14. studenoga 2019. godine otvorena je izložba Vremeplov 1956. – 2019. učenika Područne škole Prud i njihove učiteljice Danijele Tutavac.

Izložbu je podržala naša škola te Ustanova za kulturu i sport, a prigodnim riječima otvorili su je ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Zrinka Mijoč, naša ravnateljica Žana Dodig i autorica izložbe, učiteljica razredne nastave Danijela Tutavac. Ona se posebno zahvalila bivšim i sadašnjim učenicima Područne škole Prud i njihovim roditeljima te učiteljima Škole na suradnji i potpori u ostvarenju ovog projekta. Moderatorica programa, a ujedno i bivša učenica Područne škole Prud, bila je profesorica Ivana Vatović.

Izložba je značajan povijesni dokument Područne škole Prud koju su autori pripremali godinu dana. Našli su vrijedne dokumente od njezinog osnutka 1956. godine pa do današnjih dana. Izložili su 37 fotografija, službeni dokument o osnutku škole, brojne svjedodžbe učenika iz 2. polovine 20. stoljeća, popis broja učenika i djelatnika prema poznatim podacima, pločicu za pisanje s pisaljkom koja se koristila na nastavi 50-ih godina prošlog stoljeća (veličine današnjeg tableta), učeničke knjižice te osobne predmete učenika, poput pernica, tintarnice, udžbenika i bilježnica iz 60-ih godina koje su njihove obitelji sačuvale kao uspomenu.

Ovoj izložbi nazočili su brojni posjetitelji: sadašnji i bivši učenici Područne škole Prud i njihovi roditelji, veliki broj nekadašnjih učitelja Škole, učitelji naše škole te predstavnici Grada i gradskih medija. Njih je autorica ovoga projekta - izložbe, učiteljica razredne nastave Danijela Tutavac, zadržala na druženju uz domjenak koji je priređen u predvorju GKS-a. Izložbi je nazočila i zamjenica župana Žaklina Marević , koja je kao učiteljica jedno vrijeme radila u Područnoj školi Prud.

Izložba će biti otvorena u GKS-u u Metkoviću do 18. studenoga 2019. godine, a nakon toga će fotografije s izložbe bit izložene u Područnoj školi Prud.

MetkovicNET

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -