Četvrtak, 12 Rujan 2019 14:06

ASFALTIRANJE PROMETNICE U POSLOVNOJ ZONI NOVA SELA

Započeli su radovi na asfaltiranju prometnice u Poslovnoj zoni "Nova Sela", te time privodimo kraju 1. fazu izgradnje infrastrukture.
Kao što smo već pisali, prvotno smo odradili sustav vodovodne, oborinske i kanalizacijske mreže, te elektrifikaciju i javnu rasvjetu.
Vrijednost svih tih radova iznosi nešto više od četiri milijuna kuna s PDV-om, a u cijelosti će biti plaćeni novcem investitora.

Također na zapadnom djelu Poslovne zone smo pripremili pristupni put do parcele na koju će se izmjestiti "Colasova" asfaltna baza, te tako osloboditi prostor uz novoizgrađenu cestu, kako bi investitor krenuo sa izgradnjom proizvodnih hala.

Nadamo se da će pozicija Poslovne Zone, te blizina Luke Ploče i završetak izgradnje Vc koridora kroz BiH zaista pridonijeti da naša Zona zaživi u punom sjaju.
S tim u vezi općinsko vodstvo intezivno radi na iznalaženju riješenja na željezničkom povezivanju Luke Ploče i Poslovne Zone, koji bi rasteretilo naselja uz sadašnju prugu (Rogotin,Komin, Krvavac, Kulu Norinsku) te ih trajno riješili zagađenja buke i prašine od transportiranog ugljena i sl., dok bi postojeći kolosjek prema Metkoviću ostao uglavnom putnički i/ili unikatni turistički vlak uz rijeku Neretvu.

O ovoj temi i energetskoj stabilnosti sjevernog dijela naše općine ćemo intezivnije govoriti u nekim idućim temama - piše na facebook stranicama Općine Kule Norinske.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -