Pekarstvo Metkovka uvijek s vama

Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 09:30

Zenički Noćni Cener: Babanu rekord, Bošković s dijabetesom do vrhunskih rezultata

U subotu 13.04.2019 održao se drugi po redu Zenički Noćni Cener, utrka duga 10 000m ,a trčala se u 20h sa trga Alije Izetbegovića, gotovo svim ulicama kroz sami centar grada. Na utrci je nastupilo 600 natjecatelja iz 7 država svijeta, a Metković su predstavljali atletičari SU Neretva Run . Najbrže vrijeme i osobni rekord postigao je Josip Baban 42:24, iza njega u cilj su pristigli i Ruđer Bošković 47:49 te Pavo Dujmović 1:00:14 . Važno je napomenuti da je Josip Baban u ukupnom poretku ušao među prvih 30 što je ogroman uspjeh s obzirom na izuzetno jaku konkurenciju, na utrci koja posjeduje AIMS certifikat.

Izjavu za medije dao je predsjednik SU Neretva Run – Ruđer Bošković :

Za nas je Zenica idealna utrka za trčati, utrka je besprijekorno organizirana od strane naših sportskih prijatelja iz udruge Zenica trči, mnoštvo građana je izašlo na ulice da bodri , da plješće svim natjecateljima, što mi je osobno dalo dodatan motiv, jer sam prvi put trčao utrku sa dijabetesom, sve je drugačije, moraš paziti na svaki detalj,ali ništa nije teško kada se dobro isplanirate,. Josip Baban sa svakom utrkom napreduje, te ide stopama uspjeha iz utrke u utrku, na što smo posebno ponosni...

Ono što bih želio naglasiti, naša udruga već sa završetkom skalinade počela je sa pripremama za treće izdanje mandarina polumaratona, ove godine naša utrka je službeni kup Hrvatske u cestovnom trčanju, tako da Metković očekuje najveći sportski događaj u povijesti doline Neretve gdje skromno očekujemo preko 1000 natjecatelja u tri utrke. Trčanje se kao najpopularniji vid rekreacije, rapidnim koracima podiže u svim sredinama, tako da ćemo do naše utrke otići na 20-ak utrka gdje ćemo promovirati naš grad i našu utrku kako bi što spremniji dočekali 11 mjesec .

 IMG 20190413 211827