Pekarstvo Metkovka uvijek s vama

Četvrtak, 14 Ožujak 2019 17:23

Šahisti OŠ Stjepana Radića nastupili na završnici Državnoga prvenstva u šahu

Hrvatski školski sportski savez (HŠSS) nacionalni je školski sportski savez u koji se udružuju županijski školski sportski savezi i Školski sportski savez Grada Zagreba. Jedan od ciljeva HŠSS-a je organizacija natjecanja školskih sportskih društava na nacionalnoj razini. Tako jedno natjecanje, završnica Državnoga prvenstva školskih sportskih društava u šahu za školsku godinu 2018./2019., održalo se  13. i 14. ožujka u Vinkovcima. Na natjecanju je sudjelovalo 24 ekipe dječaka i 22 ekipe djevojčica. Sudionici su pravo nastupa stekli osvajanjem naslov prvaka svoje županije. Kao županijski prvaci Dubrovačko-neretvanske županije nastupili su i šahisti OŠ Stjepana Radića okupljeni u Školskom sportskom društvu „Predolac“ koji u školi vodi uč. tjelesne i zdravstvene kulture Boris Brčić, prof.  Ekipu šahista OŠ Stjepana Radića nastupila je u sastavu  MARIN KLJUSURIĆDOMINIK BLAŽ BAKALARJAKOV ŠILJEGMIHAEL BORNA BJELIŠ i ANTE CRNJAC.

Na završnici Državnoga prvenstva naši su šahisti odigrali 6 kola prema švicarskom sustavu natjecanja. S obzirom da nakon šest kola najboljih 8 ekipa ulaze u završnicu, našim je učenicima finale promaklo za dlaku te su ulazak u završnicu propustili nakon poraza od Splićana u posljednjem, vrlo dramatičnom, kolu. Na kraju su zauzeli 9. mjesto. S obzirom da je ovo prvi put da naša škola ima svoje predstavnike na državnom Prvenstvu u šahu, i da su naši učenici bila najmlađa ekipa na turniru, sigurni smo da u budućnosti možemo očekivati sjajne rezultate jer su pokazali izvrsnu igru, a novo iskustvo ovakvoga natjecanja bit će im dragocjeno.

Pod voditeljstvom vanjskoga suradnika OŠ Stjepana Radića Slavka Bakalara koji već nekoliko godina uspješno, s puno žara i entuzijazma, vodi Školu šaha naši su učenici ostvarili vrlo uspješne rezultate na domaćim i inozemnim natjecanjima i sigurni smo da će uz ove već iskusne šahiste, ovakav uspjeh motivirati i druge učenike da usavrše svoje šahovsko umijeće.

Za izvrstan rezultat i predstavljanje OŠ Stjepana Radića na najvišoj razini natjecanja upućujemo iskrene čestitke učenicima, njihovom voditelju Slavku Bakalaru i voditelju ŠSD „Predolac“ Borisu Brčiću.

Izvor: OŠ Stjepana Radića