Utorak, 11 Lipanj 2024 20:57

Učiteljici Marini Nikolić dodjeljena Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić" za 2023. godinu

U ponedjeljak, 10. lipnja  2024. u 12 sati u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih održana je svečana dodjela Državne nagrade tehničke kulture "Faust Vrančić" za 2023. godinu. Nagrade je uručila državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih doc. dr. sc. Iva Ivanković i predsjednik Odbora za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ prof. dr. sc. Zdenko Kovačić.

Dodijeljena je jedna nagrada za životno djelo, deset godišnjih nagrada pojedincima te četiri nagrade udrugama tehničke kulture i drugim pravnim osobama. Među dobitnicima godišnje nagrade za pojedince ove godine je učiteljica tehničke kulture i informatike Marina Nikolić, prof.

Učiteljica Marina Nikolić, izvrsna savjetnica, ovu prestižnu nagradu dobiva za  izniman doprinos razvoju tehničkog odgoja i obrazovanju građana u Republici Hrvatskoj, posebno mladih, u izvanškolskim i izvannastavnim aktivnostima u tehničkim područjima kojima se razvijaju sposobnosti, znanja i vještine za znanstveno-tehničko i radno stvaralaštvo te ostvaruje tehničko opismenjavanje, osposobljavanje i usmjeravanje za izbor  tehničkih zanimanja.

Kroz različite aktivnosti učiteljica Marina promiče tehničke znanosti i potiče tehničko stvaralaštvo kod učenika. Na školskim, županijskim i državnim natjecanjima mladih tehničara sudjeluje sa svojim učenicima od 1996. godine. Pod njenim mentorstvom učenici se natječu u kategorijama Promet, Graditeljstvo, Modelarstvo i maketarstvo, Obrada materijala, Strojarske konstrukcije, Elektrotehnika, Elektronika, Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina i Fotografija. Na školskim, županijskim i državnim natjecanjima mladih tehničara sudjeluje sa svojim učenicima od 1996. godine. Uz njeno mentorstvo pedesetak učenika je sudjelovalo na državnim natjecanjima. Među njima je bilo 7 državnih prvaka, i dosta ostalih visoko rangiranih mjesta.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja