Utorak, 28 Svi 2024 22:12

OŠ don Mihovila Pavlinovića: Svečano obilježen Dan škole

Ova je godina posebna za djelatnike i učenike naše škole. Naime, otpuhnula je Škola već 45 svjećica na zamišljenoj rođendanskoj torti, jedan pozamašan sredovječni broj. No, vjerujemo da je svaka, pa tako i naša škola, mlada duhom jer njome svaki dan odjekuje žamor i buka dječjih glasova, mladih hodočasnika na putevima obrazovanja, oplemenjivanja duha, opismenjavanja...

Slavlje smo u čast Školi preselili u Gradsko kulturno središte gdje se u utorak, 28. svibnja održala svečana priredba, a dan prije učenici viših razreda zaigrali su odbojku i futsal na mini turniru povodom te važne obljetnice. Njega je organizirao i koordinirao učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Nino Šešelj.

U GKS-u je bilo napeto i užurbano proteklih dana jer su se naši učitelji i učenici vrijedno pripremali za nastupe. Trebalo je uvježbati glumačke, plesne i pjevačke točke za tu posebnu večer.
Večer koja je započela izvedbom velikog školskog zbora (pod ravnanjem učiteljice glazbene kulture Ljupke Sršen Gutić) koji je otpjevao himnu Lijepa naša domovino. Naravno, naša ravnateljica Žana Dodig pozdravila je na početku programa sve prisutne, a nije ih bilo malo; kazalište je bilo ispunjeno učenicima, roditeljima, učiteljima i drugim uzvanicima.
Na pozornici su glumci dramske skupine viših razreda Škole izveli dramatiziranu i osuvremenjenu Puškinovu Bajku o ribaru i ribici. Kroz ples, glumu, scensku pantomimu, pjesmu i recitiranje gledatelji su mogli pratiti svevremensku priču o pohlepi, bezobzirnosti i skromnosti. Plesne točke izveli su članovi Plesne skupine, koje je pripremila učiteljica razredne nastave Katarina Petković Galov, uvodnu i završnu pjesmu pjevači velikog Školskog zbora. Učenica Anđela Senta udahnula je glas pjesmi Ljudsko srce Petra Preradovića, a Ljubica Ćelić govorila nam je o ljudskoj pohlepi u kratkom monologu. Glumačku postavu činili su: Marijeta Dragobratović, Mila Vekić, Petra Jeramaz, Petra Krešić, Leon Vladimir, Iva Šiljeg, Petar Matić, Petra Kepić a njih su uvježbale učiteljice hrvatskog jezika Ana Jogunica i Helena Bjeliš, koja je ujedno napisala scenarij za igrokaz, prema Puškinovoj Bajci. Učiteljica likovne kulture Matea Jerkić pripremila je scenografiju i kostimografiju.

Koliko se ponose Školom i njezinim mladim duhom pokazali su naši učenici kad su s učiteljicama
hrvatskoga jezika i glazbene kulture prije nekoliko godina napisali i uglazbili stihove u himnu Škole, a sinoć ju je otpjevao naš Školski zbor, pod dirigentskom palicom Ljupke Sršen Gutić.

Naša je škola velika dječja kuća, slažemo se s tom tvrdnjom, kuća koja kad je prazna, tuguje. No, kako izgleda njezin svakodnevni život s mnoštvom živahnih stanara raznolike dobi i karaktera pokazali su nam u kraćem videouratku učiteljica hrvatskoga jezika Ivona Martinović, učitelj informatike Luka Dominiković te knjižničarka Katica Salacan koji su sudjelovali u pripremi filma. a narator je učiteljica engleskog jezika Ana Tot.
Da bismo prikladno završili, u vedroj, poletnoj i nasmijanoj atmosferi, učitelji i učenici za kraj su uspješno uhvatili ritam koraka i melodije pjesme Uhvati ritam, za što ih je pripremala (a tko drugi!) učiteljica Ljupka Sršen Gutić.

Voditeljice priredbe bile su učenica Marijeta Stanjko i učiteljica razredne nastave Nevena Mataga. Učiteljica hrvatskog jezika Ivona Martinović napisala je konferansu za voditeljice, a priredbom su koordinirale učiteljice hrvatskog jezika Ana Jogunica i Helena Bjeliš.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja