Ponedjeljak, 12 Veljača 2024 17:48

Proslava Stepinčeva s novim relikvijama u Metkoviću

U  crkvi sv. Ilije proroka u Metkoviću u subotu 10. veljače, župnik  fra Denis Šimunović predslavio je misno slavlje u čast bl. Alojzija Stepinca u suslavlju sa župnim vikarom fra Markom Pudarom.

Na početku misnog slavlja u novoobnovljenom relikvijaru unešene su relikvije drugog stupnja bl. Alojzija Stepinca. Slavlje su uzveličali ministranti, bogoslov fra Oliver Marčinković i mješoviti zbor  kojim ravna s. Mila Deak.

Prije misnog slavlja o blaženiku Stepincu govorio je prof. Dragutin Stjepan Koštro. Među ostalim kazao je, kako je Stepinac bio i član Franjevačkog svjetovnog reda, te su ga članovi  Franjevačkog svjetovnog reda mjesnog bratstva uzeli za svog zaštitnika, koji su se za ovaj blagdan pripremali trodnevnicom.

Na uočnicu blagdana tijekom mise, upriličen je obred uvođenja u Franjevački svjetovi red 27 novih članova, koje je u Red primila mjesna ministra bratstva bl. Alojzija Stepinca  Ankica Medak a u ime Crkve potvrdu i blagoslov udijelio duhovni asistent OFS-a vlč. Šimunović.

Mjesno bratstvo u Metkoviću postoji od 1912.g. Od jeseni 2022.g. ponovno su zaživjeli susreti na kojima se uz 11 dotadašnjih članova priključio 59 novih. Skoro na svaki susret dođe netko novi, ali samo oni koji su duže od godinu dana na susretima, uvedeni su u novicijat, drugi ostaju kao simpatizeri, dok su neki pod trajnim zavjetima.   

Antonija Menalo

20240212 172108

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja