Četvrtak, 30 Studeni 2023 08:21

Advent u Metkoviću uz Zoster, Soul Fingers, Brain Holidays, klizalište i kućice od ove subote

Do sada najatraktivniji adventski program doline Neretve pod imenom “Advent Metković” donosi mnogobrojne besplatne koncerte, kazališne predstave i izložbe, a za najmlađe plesne radionice i atraktivno klizalište u prekrasnom okruženju Gradskog parka

 

Čarobna blagdanska manifestacija “Advent Metković” održat će se od 2. do 31. prosinca 2023. na tri lokacije u centru Metkovića - Gradskom parku, Gradskom kulturnom središtu i Trgu kralja Tomislava. Tradicionalnim ukrašavanjem božićnog drvca i paljenjem prve adventske svijeće ovog vikenda započet će “božićna bajka” koja će uz mnogobrojne koncerte i DJ sessione, kazališne predstave, izložbe, klizalište, adventske kućice, božićni sajam te dječje sadržaje trajati sve do Stare godine.

Koncerti, adventske kućice i klizalište u Gradskom parku


Gradski park ove će godine od 8. prosinca biti pretvoren u pravi mali “božićni grad”. Osim simpatičnih drvenih kućica s različitom gastronomskom ponudom posjetitelje očekuje veliko klizalište i natkrivena koncertna pozornica čime će park postati sigurna oaza za sve uzraste i glavna žila kucavica metkovske adventske čarolije. Glazbeno-zabavni program u parku biti će bogat i raznovrstan kako bi osigurao da svi posjetitelji pronađu nešto što će ih rasplesati i razveseliti. Headlineri su miljenici metkovske publike, Zoster iz Mostara te čuveni Soul Fingersi i najpoznatiji domaći reggae bend Brain Holidays iz Zagreba. Program će otvoriti neretvanski multiinstrumentalist Elvis Sršen sa svojim Funk Blastersima, a srca publike sigurno će osvojiti i mostarski kantautor Ivo Jurić, te Ivan Vidović, Hypnotic Band, The String Breakersi, Malter Ego, Grupa Vox, Mr. Groove i drugi. Danima kada se u Gradskom parku ne budu održavali koncerti, za dobru zabavu brinut će DJ-evi koji će, između ostaloga, pripremati i tematske večeri: rock & blues, 80’s i 90’s, MTV hits, Disco Fever… Novitet je također da će pozornica i plesni podij biti natkriveni, što će omogućiti održavanje koncerata i u slučaju lošijih vremenskih uvjeta.

Predstave i klasični koncerti u GKS-u

Osim programa u Gradskome parku, ovogodišnji Advent u Metkoviću uključuje i različite događaje na još dvije lokacije u gradu. U Gradskom kulturnom središtu Metković od 2. prosinca održat će se tradicionalni božićni koncerti Gradske glazbe Metković, KUD-a Metković, Osnovne glazbene škole Metković, Mandolinskog orkestra KUD-a Metković te koncert zborova. Osim njih, bit će održani koncerti gitarista Srđana Bulata i pijanistice Ivane Jelače. U GKS-u će biti održane i tri predstave. Glumci kazališta Gavella, Kerempuh i HNK izvest će komediju “Dekorater”, Mali MAK predstavu “Lice”, a Frama Metković predstavu “Pravilnik za brak”. U Galeriji GKS-a bit će otvorena i izložba slika Metkovke Stanislave-Stanke Mijić, a Ogranak Matice Hrvatske u Metkoviću organizira i predstavljanje knjige fra Domagoja Volarevića i Domagoja Runje pod nazivom “Splitski evanđelistar”.

Sveti Nikola, božićni sajam i plesne radionice na trgu

Na Trgu kralja Tomislava nedjeljom će se održavati prigodni programi uz paljenje adventskih svijeća, a i ove je godine na rasporedu tradicionalni božićni sajam “U susret slatkom Božiću”. Najmlađi će na Trgu kralja Tomislava dočekati i sv. Nikolu, koji će im i ove godine pripremiti darove, a u nekoliko termina moći će uživati i u plesnim radionicama Djeda Božićnjaka koje će voditi Dado Čokolado.

Advent Metković idealno je mjesto za zajedničko stvaranje predivnih obiteljskih uspomena, susrete sa starim prijateljima i upoznavanje novih, te ispunjenje vašeg srca toplinom i radosti u blagdanskom razdoblju. Pridružite nam se od 2. do 31. prosinca 2023. kako bismo zajedno stvorili čaroban i nezaboravan Advent u Metkoviću. Vidimo se!

Organizatori Adventa Metković su Grad Metković, Ustanova za kulturu i sport Metković i Turistička zajednica grada Metkovića uz podršku Dubrovačko - Neretvanske županije i Turističke zajednice Dubrovačko - Neretvanske županije.

Sve najnovije informacije o Adventu u Metkoviću potražite na službenoj web stranici www.adventmetkovic.eu i društvenim mrežama.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja