Srijeda, 29 Studeni 2023 12:36

Zlouporabom ovlasti raspolaganja imovinom trgovačkog društva 61-godišnjak sebi prisvojio preko 100 tisuća eura

Osumnjičeni je novac prisvajao isplatama na bankomatima ili plaćanjem raznih računa koji nisu povezani s poslovanjem društva
Foto: Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 61-godišnjak se sumnjiči za protupravno prisvajanje 100.114,70 eura.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni od početka 2017. do kraja 2021. godine, u svojstvu člana uprave trgovačkog društva iz Dubrovnika, ujedno i osobe ovlaštene za raspolaganjem novčanim sredstvima društva, iskoristio svoje ovlasti raspolaganja imovinom društva te je na različite načine, što putem isplata novca na bankomatima ili plaćanjem raznih računa koji nisu povezani s poslovanjem društva, na ime podignutih pozajmica i obračunatih kamata za sebe zadržao novčani iznos od 100.114,70 eura, a trgovačko društvo o čijim je interesima trebao brinuti prouzročio štetu u istom iznosu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja